13.2.08

Στυλιανιδιστάν από τον logiko

>>>>
Άντε βολεύτηκε κι αυτό το κορίτσι. Αυτό βέβαια δικαιολογημένα γιατί και κατατρεγμένο ήταν επί ΠΑΣΟΚ αλλά έχει και κάποιο επίπεδο. Για τη Μαίρη Κοσμίδου, Πρόεδρο πια της Παιδαγωγικής Επιτροπής Συντονιστικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας. Με απόφαση Στυλιανίδη βέβαια. Κι όσο κι αν της αξίζει και η θέση και τα περισσότερα χρήματα που μάλλον συνδέονται μαζί της (το γέρας όσων ασχολούνται με τα κοινά) υπέκυψε κι αυτή στον πειρασμό, όπως κι ο Γιώργος Σερμπέζης που συμμετέχει στην επταμελή αυτή επιτροπή. «Μαυρογιαλούρος» και παλαιοκομματικός ο νταβατζής της Ροδόπης. Το…νέο το παιδί με τη…φρέσκια, «άλλη» αντίληψη για την πολιτική, που «αγαπά» τον τόπο του. «Σπάστε τη σιωπή» και η «δικτατορία της μετριοκρατίας» τα βασικά του νεολαιίστικα συνθήματα που εξέθρεψαν γενιές και γενιές ΔΑΠιτών και ΟΝΝΕΔιτών στην Κομοτηνή. Με το πρότυπο του γίγαντα της περιοχής, του κεφαλαίου της Ροδόπης (τάδε έφη Περιφερειάρχης γλείφοντας στην πίτα της ΝΟΔΕ) να τους καθοδηγεί. Ο Μητσοτακικός του ‘92, ο Εβερτικός του ‘94 και ο Καραμανλικός του ‘97 και εντεύθεν, διδάσκει το μάθημα της πολιτικής επιβίωσης και του χαμαιλεοντισμού στα γαλάζια στρατά. Και δυστυχώς σε αυτόν προστρέχουμε ως αγέλη κάθε που τον χρειαζόμαστε. Και για να διορίσουμε κάπου τους άξιους, πάλι θα μεσολαβήσει αν και δήθεν επί Νέας Δημοκρατίας η αξιοκρατία θριαμβεύει. Πάλι καλά που το κορίτσι αυτό αλλά και ο Γιώργος έχουν αξία και δε σε περιλαβαίνω παραπάνω Ευρυπίδη.
>>>>
Και κοίτα, η…ΣΕΛΕΤΕ, το…ΤΕΙ στις Σάπες όπως το διαφημίζεις, των επιμορφούμενων 60 – 100 κατ΄ έτος (αλήθεια γιατί «παίζει» το νούμερο των «φοιτητών»;) που θα μένουν στην Κομοτηνή και θα πηγαινοέρχονται στις Σάπες...«αναπτύσσοντάς» το, δεν πρόκειται να σε σώσει. Τέτοιες ασπιρίνες να τις πουλήσεις αλλού. Και να στρώσεις τα ελληνικά σου. Θεωρείσαι και καλός χρήστης του λόγου. Ακόμα και σε στημένη συνέντευξη δεν σου ταιριάζουν τα ξύλινα κορακίστικα «να προχωρήσουμε σε μία παρέμβαση που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και για απασχόληση και για σωστή ποιοτική ανάπτυξη της περιοχής». Εκτός της τυπικής ασυναρτησίας περί «αναβάθμισης» εκείνο το «σωστή ποιοτική ανάπτυξη» βγάζει μάτι. Το «σωστή» δεν πάει, δεν είναι κομψό. Για το καλό σου το λέμε. Το δικηγόρο του διαβόλου κάνουμε για να βελτιωθείς. Και μας χρωστάς καμιά…θεσούλα, ναι καμάρι μας;
>>>>
Και κάτι ακόμη. Για πολλοστή φορά, εκείνη τη φόλα του περασμένου χρόνου με το πολυτελές άλμπουμ φωτογραφιών αγιογράφησής σου ως παράγοντα, που περιείχε βασικές ανακρίβειες δεν θα πάψουμε να στο χτυπάμε γιατί εκτός από επιπολαιότητα φανερώνει τεράστιο έλλειμμα γενικών γνώσεων απαραίτητων για έναν πολιτικό. Τι έλεγες; Κάτι για…εξαγωγές που επί των ημερών σας με τη δική σου συμβολή πάνε καλά; Αν και σου αποδείξαμε πολλές φορές ότι δεν είναι έτσι, ένα ερώτημα που ανακύπτει είναι το πόσο βιώσιμο ήταν το «μπουμ» που υποτίθεται πέτυχες. Ε, Από τον πρόσφατο Κόσμο του Επενδυτή να σου διαβάσω τον τίτλο ειδικού και τεκμηριωμένου αφιερώματος: «Ξεφουσκώνει» το έπος των εξαγωγών. Ο συνεχιζόμενος κατήφορος πονοκεφαλιάζει το οικονομικό επιτελείο. Καθίζηση σημειώνει το ελληνικό εξωτερικό εμπόριο. Με τις υγείες σου. Φταις εσύ; Όχι! Εντάξει. Αλλά μην εκτίθεσαι κεφάλαιο, μην εκτίθεσαι! Αρκεί που είσαι μέλος αυτής της ανεκδιήγητης κυβέρνησης που Κύριος είδε πώς επιβιώνει. Μην εκτίθεσαι παραπάνω. Εγώ όντως σε αγαπώ κι ας μη φαίνεται και δεν το λέω ειρωνικά.

logikos

1 σχόλιο:

  1. Logikos, μία επισήμανση: ο Ευριπίδης ήταν πάντα Καραμανλικός. Ούτε Μητσοτακικός, ούτε Εβερτικός ηπήρξε. Σαφώς και ακολουθείς τον αρχηγό του κόμματος, εφόσον επιλέγεις να ανήκεις σε αυτό. Όπως και στο ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη στα '80 ακολουθούσαν τον Ανδρέα και στα '90 το Σημίτη. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Παπανδρεϊκοί έγιναν όλοι Σημιτικοί, αλλά ούτε και θα έγκατέλειπαν το πλοίο εξαιτίας της αλλαγής του αρχηγού. Τοιουτοτρόπως, ο Ευριπίδης ήταν πάντα Καραμανλικός, με αποτέλεσμα μάλιστα -τώρα που βρήκε ευκαιρία να "ξεσπαθώσει"- να έχει ψιλοσυγκρουστεί με τις άλλες φράξιες. Και ελπίζω να μην του βγει σε κακό στο μέλλον. Θα δείξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.