4.2.08

Μικρό Εξαπτέρυγο #07

*** Χαίρετε! Περίεργο τετραήμερο αυτό που πέρασε από την τελευταία φορά που τα είπαμε, γεμάτο με σημαντικά και…περίεργα γεγονότα. Από την κηδεία του Αρχιεπισκόπου και την «ανεξαρτητοποίηση» Κουκοδήμου στην υποχώρηση του Βαγγέλη Βενιζέλου για τη δημιουργία του ομίλου προβληματισμού που σχεδίαζε, και από την υπόθεση SIEMENS με τις μίζες των κομμάτων στη…μεγάλη πολιτική προσωπικότητα της κ. Αθήνη που έσπευσε να προσφέρει δεκανίκι στην ήδη παραπαίουσα κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος άρχισε πια να νιώθει καυτή την ανάσα του εν αναμονή πρωθυπουργού, νούμερο δύο της Νέας Δημοκρατίας, φτωχού, αντιστασιακού και ειδικού σε πανεπιστημιακές μετεγγραφές Ευριπίδη Στυλιανίδη.
*** Η εικόνα όμως που μου έμεινε ήταν αυτή των ρεπορτάζ των ειδήσεων με την Αστυνομία να κυνηγάει, να χτυπάει και να επιτίθεται σε ανυποψίαστους πολίτες και «ένοχους» αντιεξουσιαστές συνεργαζόμενη με μέλη της φασιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Το είδαμε και αυτό! Το παρα-κράτος της Δεξιάς σε όλο του το μεγαλείο και εμείς μάρτυρες γεγονότων που ακούγαμε από τους πατεράδες μας ως περασμένα «μεγαλεία» που εξαφανίστηκαν και ελπίζαμε να μην ξανασυναντήσουμε. Όμως, όπως λέμε εμείς οι «θολοκουλτουριάρηδες», η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Η κυβέρνηση πια έχει χάσει τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα και εμείς απλά περιμένουμε να δούμε πότε θα σταματήσει η κατρακύλα της.
*** Η ίδια κατρακύλα που φαίνεται ότι έχει πάρει και ο νουνεχής, ατσαλάκωτος και σύμφωνα με «ανεξάρτητες» εφημερίδες νοικοκύρης Δημήτρης Κοτσάκης, ο οποίος έσπευσε για άλλη μια φορά να ανακοινώσει μια πολιτιστική καταιγίδα για τις Απόκριες, χαραμίζοντας για πολλοστή φορά πακτωλό χρημάτων, την ώρα που οι οδηγοί της Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι απλήρωτοι τους τελευταίους δύο μήνες. Οι οποίοι, μάλιστα ζητώντας τα κεκτημένα τους ήρθαν αντιμέτωποι για άλλη μια φορά με την ατσαλάκωτη περσόνα του νουνεχή Δραμινού, ο οποίος τους πέταξε κυριολεκτικά από το γραφείο του αρνούμενος να ακούσει τα αιτήματα τους. Και να ήταν οι μόνοι…Φαίνεται ότι οι C-REAL και τα κομφετί φέρνουν…ψηφαλάκια στη «Σύγχρονη Πόλη» μας και εκεί έχει πέσει όλη η προσοχή. Πού καιρός τώρα για κοινωνική πολιτική! Τα…250 έργα είναι αρκετά…
*** Παρακολούθησα προχθές τον αγώνα του Πανθρακικού από την τηλεόραση. Εντύπωση μου έκανε το σκοτάδι που απλώθηκε προς το τέλος του αγώνα όταν άρχιζε να βραδιάζει και δυσκόλευε και τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Άραγε τι έγιναν οι πυλώνες φωτισμού που μας υπόσχεται από τον Οκτώβρη ο κύριος Μιχελής; Όλοι θυμόμαστε εκείνες τις τεράστιες καταχωρήσεις στον φίλα προσκείμενο Τύπο αλλά και στην τηλεόραση για τα μεγάλα έργα που «θα» γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο (περίπου 250 έχουν υπολογιστεί). Προς το παρόν συνεχώς…βάφουν!
*** Άλλο ένα mail που έπεσε στην αντίληψή μου σήμερα, από φίλο στο εξωτερικό αυτήν την φορά, με ενημέρωνε ότι το Μικρό Εξαπτέρυγο διαβάζεται και εκεί στα ξένα. Πώς με έχετε αντιληφθεί όλοι ρε παιδιά και μου στέλνετε και μηνύματα και μερικοί το «παλεύουν»; Τέλος πάντων. Κλείνω με κάτι διαφορετικό από τα θέματα που απασχολούν συνήθως την στήλη. Το καλοκαίρι φαίνεται ήδη πολύ ενδιαφέρον από άποψη συναυλιών. Όσοι λοιπόν αγαπούνε τη μουσική και ιδιαίτερα τα live, έχουν να διαλέξουν για τον Μάιο και τον Ιούνιο ανάμεσα σε Kylie Minogue, Def Leppard, Faithless, Nick Cave και ίσως REM. Και αυτά είναι όσα έχουν επιβεβαιωθεί από τις εταιρίες. Ακούγονται ακόμα περισσότερα. Γεροί να είμαστε και θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Φυσικά όλα αυτά θα τα απολαύσουμε στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη. Η πολιτιστική καταιγίδα της Κομοτηνής θα περιοριστεί για άλλη μια φορά στα «ιερά τέρατα» Γκαιφύλλια και Ιωαννάκη.
*** Αυτά για σήμερα. Τα ξαναλέμε την Τετάρτη. Μέχρι τότε…καλή τύχη!

Χ.Α.Β.Η.Ξ.Υ.Φ.Γ.Τ.Δ.Σ.Ρ.Ω.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος4/2/08 15:20

    Αυτόν που έβριζες μέχρι την προηγούμενη φορά τώρα δεν τον βρίζεις. Το ίδιο κάνει και ο άλλος. Τι έγινε? Τα βρήκατε? Τα βρήκατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.