5.11.07

Ήρθαν ντυμένοι…«εισαγγελείς»

Με καινούργιο Δελτίο Τύπου η δημοτική παράταξη «Νέα Πορεία» και ο επικεφαλής της Τάσος Βαβατσικλής, τοποθετείται στις καταγγελίες και τις «καταγγελίες» της Μασονίας του Δήμου Κομοτηνής για την ΔΕΥΑΚ.

ΗΘΙΚΑ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ ΚΟΤΣΑΚΗ – ΠΑΡΑΣΧΟΥ
ΟΙ «ΜΗΝΥΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΔΕΥΑΚ
Χρειάστηκε να επικαλεστούμε την εισαγγελική συνδρομή για να μας χορηγήσει η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ επίμαχα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου, και αυτά ελλιπή, με το πρόσχημα ότι δεν έχουν ακόμα επικυρωθεί. Αν αυτό όμως συμβαίνει, ποιος ο λόγος εσπευσμένων ανακοινώσεων του κ. Κοτσάκη που έτσι κι αλλιώς στερείται και θεσμικής αρμοδιότητας και αντικειμενικής γνώσης;
Μελετούμε λοιπόν τα πρακτικά και τις επόμενες μέρες πρόκειται να δημοσιοποιήσουμε την κρίση μας για όσα εκεί διαμείφθηκαν. Προς το παρόν διερωτόμαστε από πού αντλεί το ηθικό δικαίωμα ο κ. Παράσχου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, να εκτοξεύει κατηγορίες, εν γνώσει μάλιστα της αναλήθειάς τους.
Εφόσον τα πρακτικά δεν έχουν επικυρωθεί, τότε με ποιο περιεχόμενο και πώς σπεύδει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και συντάσσει μηνυτήριες αναφορές; Αυτός είναι ο βαθμός σεβασμού της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΚ στις συλλογικές διαδικασίες. Με τις μεθόδους που ακολουθούν, αποδεικνύεται πως η σχέση των διοικούντων το Δήμο με τη δημοκρατική λειτουργία είναι από πολλού διαχωρισμένη.
Τα συλλογικά όργανα τα χρησιμοποιούν και τα μεταχειρίζονται μόνο για να περιβάλλουν με νομιμοφάνεια προειλημμένες αποφάσεις, αποφάσεις που υποδεικνύονται άνωθεν (βλ. Ευριπίδης Στυλιανίδης). Απαξιώνουν έτσι και ακυρώνουν τη θεσμική λειτουργία των αρμοδίων οργάνων και επιχειρούν να μετατρέψουν τους συμμετέχοντες σε ενεργούμενα μυστικών διαβουλεύσεων και σκοτεινών κύκλων.
Η σκοπιμότητα της δημιουργίας εντυπώσεων και μόνο είναι προφανής. Τα έργα θεωρούν ότι αποτελούν πρόσφορο πεδίο. Για να γίνει όμως και θεαματικό καταφεύγουν σε τερτίπια. Υπάρχουν διατείνονται και δύο έργα 890.000 και 225.000€. Για την απόλυτη νομιμότητα και διαφάνεια των εν λόγω έργων δεν θα απαντήσουμε εδώ. Άλλοι θα κρίνουν. Επισημαίνουμε ωστόσο τη λαθροχειρία να χρησιμοποιούν για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο τον προϋπολογισμό των έργων και όχι την πραγματική τους δαπάνη που είναι 464.000 και 115.000 € αντίστοιχα.
Αποκαλύπτονται καθημερινά οι διοικούντες το Δήμο και τη ΔΕΥΑΚ και θα εξακολουθήσουν γιατί ο δρόμος που διάλεξαν είναι κατηφορικός. Οι προθέσεις τους πλέον είναι προφανείς. Δεν εξυπηρετούν και δεν τους ενδιαφέρει η διαφάνεια. Η δίωξη των πολιτικών τους αντιπάλων, η σπίλωση της «ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ» είναι ο στόχος τους.
Δεν θα το πετύχουν!
Τι έχουν άραγε να πουν για τις τριάντα (30) αναθέσεις έργων που πέρασαν από τη Δημαρχιακή Επιτροπή προχθές (2/11/2007) και αφορούν έργα που πραγματοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη;
Αναφέρονται, επίσης, σε πώληση δήθεν περιουσιακού στοιχείου της ΔΕΥΑΚ. Εκτός του γεγονότος ότι πώληση δεν υφίσταται, αλλά πρόταση που το νυν Διοικητικό Συμβούλιο όφειλε είτε να επικυρώσει είτε να επαναδιαπραγματευθεί εφόσον έτσι έκρινε, ας μας πληροφορήσει ο κ. Κοτσάκης πώς, με ποια διαδικασία και έναντι ποίου τιμήματος παραχώρησε σε ιδιώτη (εργολάβο), όχι σε κοινή ωφέλεια, το Δημοτικό Γήπεδο της Καρυδιάς. Έλαβε απόφαση το Τοπικό ή το Δημοτικό Συμβούλιο; Προσδιορίστηκε τίμημα και πόσο; Βλάπτεται η τοπική κοινωνία
;
Για όλα τα ανωτέρω, ψιλά γράμματα θα υποθέσει κανείς. Όταν όμως πρόκειται να στηθούν ικριώματα, τότε οι δήθεν θεματοφύλακες της νομιμότητας και της Δημοτικής Περιουσίας, δεν διστάζουν να διαθέσουν κατά το δοκούν επ’ ωφελεία ιδιώτη εργολάβου και εις βάρος του Δήμου.
Στην μηνυτήρια αναφορά τους λοιπόν ας προσθέσουν και την περίπτωση του Δημοτικού Γηπέδου της Καρυδιάς. Αν δεν το πράξουν αυτοί, να είναι βέβαιοι πως θα το πράξουμε εμείς.

Θα επανέλθω…

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Νέας Πορείας»
Αναστάσιος Βαβατσικλής

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5/11/07 11:36

    Μασονία!...
    Αυτό μου άρεσε!
    Και σεις ρε μάγκες πάτε και μπλέκεται με την αρχιμασονία της Κομοτηνής............και της Δράμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.