8.10.07

Αν - ΑΛΟΓΟ - θεώρηση...

...ή «ΦΑΤΕ ΤΗ ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΑΣ»
Χααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα…
ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ…
Μας γύρισαν τ' άντερα από τα γέλια με την αναθεώρηση του ΑΕΠ κατά 25% που προερχόταν από χαρτοπαίγνιο, ξέπλυμα χρήματος, ναρκωτικά, πουτ@$%&ς και δε συμμαζεύεται.
Το ίδιο είχε πάθει και το CNN Money, γι' αυτό κατέταξε το οικονομικό μας επιτελείο στο Νο36 της Οικονομικής Βλακείας 2007! (Μας αδίκησε - αξίζαμε ΨΗΛΟΤΕΡΗ θέση... - μπου, χου, χου...)
Και σήμερα (κάλλιο αργά παρά ποτέ!) η «αργή» Ευρώπη είχε την ίδια αντίδραση στην αναθεώρησή μας (από inside source το 'χω ότι ο διοικητής της Eurostat θα πήγαινε νοσοκομείο απ' τα χάχανα...)
Η ΕΕ, λοιπόν, δέχτηκε αναθεώρηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 9,6% ΜΟΝΟ! Ευτυχώς σωθήκαμε! Δε θα χρειαστεί να επιστρέψουμε κονδύλια ύψους 2.000.000.000€ στην Ένωση! Το ΥΠΟΙΟ μας μπορεί να το 'βαλε αμέτι-μωχαμέτη να μας «κρεμάσει», αλλά ευτυχώς δε το...άφησε η Eurostat!
Hallelujah!

ΥΓ: Πολύ σύντομα πρέπει να διαπραγματευτώ το θέμα της ποιότητας των φοιτητών που βγάζει το London School of Economics. Κάτσε να βρω και μερικούς άλλους υπουργούς οικονομικών που «ξεπετάχτηκαν» από κει και θα επανέλθω. Ή όπως λέει ο καλός μου φίλος και γείτονας κάτω στο Malibu, ο Arnie... Ι'LL BE BACK!

Uli Chris

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/10/07 17:54

    Ο τρόπος που γράφεις με συναρπάζει.Όχι μόνο γράφεις έξυπνα και σχεδόν πάντα σωστά,αλλά μας τα προσφέρεις με έναν τρόπο εξίσου διασκεδαστικό.
    Uli ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κατά δύναμην Γιάννη, το κατά δύναμην.

    Και - πέραν - της πρώτης χθεσινής αντίδρασης, συμπληρώνω το εξής: ότι αυτό που ήθελε να κάνει το οικονομικό επιτελείο, δηλαδή να μειώσει το έλλειμα και το χρέος ως ποσοστά του ΑΕΠ, ΔΕΝ του βγήκε! Ίσως στο London School of Economics να τους λένε: If all else fails, boost the denominator (δηλ. "Όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, ανεβάστε τον παρονομαστή"). Αλλά αυτό είναι σαν να λες ότι θα πάει το βουνό στο Mohammad! Μαθηματικά είναι πιθανό, αλλά πρακτικά σχεδόν απίθανο. Και το οικονομικό επιτελείο, που απέτυχε σ' όλα τ' άλλα, προσπάθησε και το έσχατο. Ρεζίλι ΓΙΝΑΜΕ (δεν το γλιτώσαμε), αλλά να είναι αυχαριστημένοι που η Eurostat τσίμπησε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ 9,6%!!! Γιατί το Fed, δε θα τσιμπούσε ούτε... τη ζαλισμένη ελιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.