2.10.07

Υπάρχουν κι άλλοι…

…που αναρωτιούνται αν ο κ. Αλογοσκούφης ξέρει οικονομικά! Εχθές στο «Τηλεάστυ», ο κ. Λεβεντής (που πρόσκειται στο ΛΑ.Ο.Σ και είναι Πρόεδρος της Τράπεζας Επενδύσεων) αναρωτήθηκε ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΧΤΑ αν το οικονομικό επιτελείο ξέρει…οικονομικά!!! Way to go buddy! Ρητορικά, ρώτησε, αν είναι δυνατόν ο κ. Αλογοσκούφης, απόφοιτος του London School of Economics, είναι δυνατόν να μην ξέρει την επιστήμη. Προσπάθησε δε να το εξηγήσει, λέγοντας ότι ο κ. Αλογοσκούφης είναι θεωρητικός και δεν ασχολήθηκε –ώσπου να γίνει υπουργός οικονομικών– ποτέ με την επιστήμη πρακτικά. Και πολύ σωστά είπε ότι η φορολογία ΔΕΝ είναι η λύση για την κάλυψη των 6 δις που προσπαθεί ο υπουργός να μαζέψει, αλλά ο περιορισμός των δαπανών και κυρίως οι «διαρροές» στη δημόσια διοίκηση. Είπε ότι στις αντίστοιχες δαπάνες έχουμε € 26 δις διαφορά (προς τα πάνω) από το μ.ο. της ΕΕ (€ 65 δις αυτοί, €91 δις εμείς) και ότι σε μια προσπάθεια να το προσεγγίσουμε ΣΙΓΟΥΡΑ θα εξοικονομηθούν τα €6 δις μόνον από αυτό!
Τα ίδια διερωτώμαι δια των blogs κι εγώ τα τελευταία 3,5 χρόνια κ. Λεβεντή μου…Αλλά, όπως έλεγε και ένας Κρητικός ξεναγός σε παλιά ασπρόμαυρη ελληνική ταινία: «Εδώ φίλοι μου είναι το Πανεπιστήμιο! Τούβλα μπαίνουν, κούτσουρα βγαίνουν…».
Μίλησε και για άλλα ωραία ο κ. Λεβετνής, όπως για την καθυστέρηση των πληρωμών του δημοσίου στους επιχειρηματίες που, όμως, οι Τράπεζες τους βάζουν στον «Τειρεσία» όταν ΑΥΤΟΙ (ακολούθως) καθυστερήσουν τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ πληρωμές (αφού ΔΕ θα έχουν εισπράξει ακόμη), με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πάρουν τα απαραίτητα δάνεια για κεφάλαιο κίνησης κλπ.
Δεν άκουσα παρακάτω, γιατί εκλήθην στο καθήκον (το νυχτερινό ντουζάκι του πιτσικόκου). Οπότε δεν ξέρω αν ειπώθηκε τίποτε για την τόνωση της οικονομίας. Αλλά εγώ έχω πει τρεις φράσεις/λέξεις – προχωρώντας παραπέρα από τον κ. Λεβεντή – τις οποίες θα επαναλάβω εδώ για να δω αν…βγάλουν νόημα οι οικονομολόγοι του υπουργείου: ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ, ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.
Γνωστές ή άγνωστες; Θα δείξει…Πάντως ΔΕΝ τους ξαναδίνω όλη τη συνταγή όπως τους την είχα δώσει για το χρηματιστήριο (αυτά θα αναλάβει να τα δημοσιεύσει ο Τέλης εντύπως). Θα τους μιλώ πλέον με γρίφους, για να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει (λίγο). Αφού ούτε credit δεν παίρνω από αυτούς, ούτε μισθό. Ούτε και περίμενα να πάρω στην αρχή, όταν δεν ήξερα τι κρετίνοι είναι, οπότε τα ‘λεγα αφιλοκερδώς. Τώρα που τους έμαθα…ΚΟΜΜΕΝΗ!
Από δω και πέρα κύριοι, ότι βγάλετε! Εγώ ΠΑΛΙ θα σας κάνω jumpstart τις μπαταρίες, αλλά από κει και πέρα εσείς θα πρέπει να κάνετε το αυτοκίνητο να περπατήσει. Εγώ δε σας ξαναπάω πουθενά. Θα γίνω ο Uli “Sphinx” Chris. Capisce? Και να θεωρείται εαυτόν τυχερό που υπάρχουν και μερικοί «Λεβέντες» έτοιμοι να σας δώσουν αυτοί, πλέον, μια…ιδέα βοηθείας. Μέχρι να απηυδήσουν κι αυτοί! Ζωή σε λόγου σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.