10.10.07

Πω πω πρεμούρα να λιβανίσουν!

Εγώ το έχω γράψει σε παλιότερα posts μου. Η αμετροέπεια του ανδρός και των κολαούζων του, με το αζημίωτο ή λόγω βλακείας, δεν έχει όρια. Ναι, για τον υπουργό μιλάω, τον πολύ καλό Ευριπίδη, πράγματι, σε σχέση με το στελεχιακό υλικό της ΝΔ. Για το…«κεφάλαιο» της Ροδόπης. Είναι χαρακτηριστικές οι συμμαχίες του με το ντόπιο ακροδεξιό «τυφλό» εθνικιστικό λόμπι του Χρόνου, του παλιού και υπαρκτού πυρήνα των «καθωσπρέπει» μεγαλοαστών της παλιάς Κομοτηνής (βλ. Καμαράκης και ΣΙΑ [1]) και του παραδόξως Στυλιανιδολάγνου «Αντιφωνητή» [2] ο οποίος πρωταγωνιστεί σε όψιμο ακραίο Νεοδημοκρατισμό (με τον μανδύα του σφοδρού αντιπασοκισμού) και ρόλο bodyguard της υπόληψης και των κατεμέ αμφισβητούμενων ικανοτήτων του νυν υπουργού Παιδείας.
Οι συμμαχίες αυτές παρήγαγαν και τα πρώτα αποτελέσματα μετά την υπουργοποίηση του Στυλιανίδη στο ναρκοπέδιο της Παιδείας. Εξηγούμαι:
Το ΠΑΡΟΝ του Μάκη Κουρή, η «συνείδηση» (τρομάρα του!) του παλιού «πατριωτικού» ΠΑΣΟΚ [3], ήδη ανακήρυξε τον Στυλιανίδη πιθανό διάδοχο του Καραμανλή! Δεν έχω προσωπικά αντίρρηση, σιγά μην είναι καλύτερη η Ντόρα ή ο Αβραμόπουλος. Απλά η τόσο άκαιρη ομολογία του για πού προορίζουν το «πουλέν» τους οι διάφορες «στοές» είναι προσβλητικό για τους εκατομμύρια μοχθούντες συμπολίτες μας που τους παραμυθιάζουν με την «αξιοκρατική» ανέλιξη ενός ευφραδούς αλλά ατάλαντου επαγγελματικά νεαρού με ένα ρεσιτάλ ξεκαθαρίσματος των εμποδίων της ζωής από μπροστά του. Και απειλητικό για όσους θα έχουν ριζικά διαφορετική άποψη για τις ενέργειές του ως υπουργού. Άλλο να κριτικάρεις έναν επαρχιώτη βουλευτή και άλλο έναν δελφίνο. Για να μην μιλήσω για το ότι άξιοι διάδοχοι του Καραμανλή (ή του Παπανδρέου) υπάρχουν πολλοί κοινοί θνητοί απλά οι αντικειμενικές συνθήκες δεν τους ευνοούν. Όπως αντικειμενικά δεν ευνοείται ο Ευριπίδης άρα πόθεν το σπρώξιμο από τον Μάκη Κουρή; Και βέβαια ο άπειρος ρολεξάκιας, ο άνθρωπος που χωρίς κόστος διαφήμιζε τον Ιούνιο του 2007 τη μετατροπή της χώρας σε παραγωγό ενέργειας από καταναλωτή (!), άνοιξε σαμπάνιες στο γραφείο του! Ούτε την μπανανόφλουδα δεν αντιμετώπισε με την προσήκουσα σεμνότητα ο ανίδεος. Που όντως για πρωθυπουργός στοχεύει, σας το έχω πει, και Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Όχι φυσικά για την προκοπή της χώρας. Ο κ. Καμαράκης, βασικός εκπρόσωπος της παλαιοδεξιάς της Κομοτηνής φρόντισε να μας θυμίσει στο ΧΡΟΝΟ, γεμάτος υπερηφάνεια και συγκίνηση, κλασικά δεξιός των αξιωμάτων και των «τιμών» (βασιλικής νοοτροπίας άνθρωπος), ότι πρώτη φορά μετά το 1947 έχουμε Κομοτηναίο υπουργό Παιδείας! Έλεος! Εντάξει, το εμπεδώσαμε, η Κομοτηνή είναι πλέον γκλάμουρ. Κανείς λογικός να σκεφτεί ότι το Κιλκίς (σιγά τη μεγαλούπολη...) είχε υπουργό τον Τσιτουρίδη (δις) από το 2004; Μυρίζει αρχαϊσμό και πρωινάδικη φιλοσοφία η τοποθέτηση του λυρικού αφηγηματικού στιλ «ενθυμούμαι το πόσο ήτο χλοερά η φύσις της εαρώδους ατμόσφαιρας των αλβανικών ορέων». Βρωμά εντυπωσιοθηρία. Όζει παραπειστικής διατεταγμένης υπηρεσίας. Και κορυφώνει γραφικά το λιβάνισμα ο διακεκριμένος υπηρέτης της Θέμιδος αλλά όχι του προφανούς, Καμαράκης Αθανάσιος, με την πομπώδη δήλωση «Έλυσε το θέμα του βιβλίου της ιστορίας με μιας, όπως Μέγας Αλέξανδρος τον γόρδιο δεσμό»!!! Έλεος! Ευριπίδη σου κάνουν κακό τέτοιοι ερασιτέχνες! Απομάκρινε τους αγόρι μου!
Ο δε δήθεν ψαγμένος και πάντα «αυθεντικός» και «έντιμος» Αντιφωνητής, μέγας λάτρης της «καθαρότητας» και της απαλλαγής από περιττά «ψιμύθια» φρόντισε να προστατεύσει εκ των προτέρων το «κεφάλαιο». Πώς; Μα αναδεικνύοντας στο τελευταίο φύλλο του (μετεκλογικά βέβαια, πονηρός ο βλάχος) τη διάλυση του Υπουργείου Παιδείας από την χαντακωμένη πια και με το στίγμα της «προδότριας» Μαριέτα Γιαννάκου. Με τόσο ωμό τρόπο που κανείς από την αντιπολίτευση δεν το έκανε ποτέ. Ώστε η τυχόν αποτυχία του εκλεκτού Στυλιανίδη, στο σύντομο χρόνο που θα χρηματίσει υπουργός παιδείας, να έχει ελαφρυντικά. Του αναγνωρίζουμε βέβαια ότι κάνει αποκαλυπτικές υποδείξεις στον υπουργό για τα χάλια του Πανεπιστημίου μας (σκάνδαλα του πρυτανικού συναφιού, διοικητικές ατασθαλίες κλπ.) οπότε θέτει και κάποιο μέτρο αξιολόγησης του τρανού υπουργού.

[1] Όπου ΣΙΑ διαβάστε καλοβαμμένες ξεπεσμένες «αριστοκράτισσες» 70άρες που πηγαίνουν κάθε Κυριακή εκκλησία, απόστρατοι των Ε.Δ. και των Σ.Α., συνταξιούχοι πρώην μεγαλέμποροι και τα καλομαθημένα εγγόνια τους που «παίζουν» με τις κληρονομιές τους.
[2] Κατά τα λοιπά με έντονα αντισυστημικά και αιρετικά χαρακτηριστικά που τον καθιστούν ενδιαφέρον έντυπο για προβληματισμό.
[3] Για μένα του άκρως λαϊκίστικου και επικίνδυνου κομματιού του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί η λεοντή του Τσοβολισμού και το «φιλοπατριωτικό» ρητορικό φίλτρο να νομιμοποιούν κάθε μη λειτουργική πολιτικά και εθνικά μαλακία ως αξιοπρόσεκτη παρέμβαση.

logikos

1 σχόλιο:

  1. Λογικέ, ΜΗ ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ, σε παρακαλώ! Το Κιλκίς είναι ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ! Έλεος!!! Καλύτερα στην κόλαση με τη χήρα του διαβόλου...

    Και μην τα βάζεις με τον Ευριπίδη για το βιβλίο της ιστορίας. ΚΑΨΙΜΟ ΗΘΕΛΕ! Όχι... κόψιμο!!! Χώρια που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΡΡΑΙΟΣ. Οπότε, ακόμη και η "δεξιά" ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!!! Ενώ τώρα έχει τη βάρκα "σκέτη" και πάει κουτουρού...

    Και να μου κάνεις τη χάρη Ν' ΑΦΗΣΕΙΣ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ!!! Γιατί, αν τον είχαμε, ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΛΑΚΙΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ για να γελά κι ο κάθε πικραμένος, ντόπιος ή αλλοδαπός, βασιλιάς ή υπουργός, οικονομολόγος ή Roma...

    Όσον αφορά το "λιβάνισμα", είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται από πολλούς για να έρθουν στα "high" τους. Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι η "καταραμένη αρχαία ελληνική τραγωδία"...

    ... ή ΚΩΜΩΔΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.