1.10.07

Ο διαμεσολαβητής της ΝΔ στη Θράκη…

Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για το πώς ο δημοσιογράφος Αμπντουλχαλήλ Ντεντέ συνεργάζεται με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη και τη ΝΔ κεντρικά ως διαμεσολαβητής της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Διαβάστε όλο το άρθρο και δείτε το βίντεο της εφημερίδας.

Ένα απίστευτο προεκλογικό παζάρι με πρωταγωνιστές την υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, τον τότε υφυπουργό Εξωτερικών και σημερινό υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γιάννη Αγγέλου, τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Ζαγορίτη και τον δημοσιογράφο κ. Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ, αποκαλύπτει το νέο βίντεο που παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ».
Σε αυτό καταγράφεται εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε χώρο συναθροίσεων των «τουρκικών» συλλόγων, λίγες ημέρες πριν ανακοινωθούν οι επίσημοι υποψήφιοι των κομμάτων για τις περιοχές της Ξάνθης και της Κομοτηνής. Κεντρικός ομιλητής και οργανωτής της εκδήλωσης δεν είναι άλλος από τον κ. Ντεντέ, τον άνθρωπο που αποκαλεί τους Έλληνες
«γκιαούρηδες» και μάχεται για την απομόνωση των μειονοτικών που τολμούν να ψηφίσουν χριστιανούς υποψηφίους. Αυτή τη φορά ο κ. Ντεντέ αφήνει κατά μέρος τις προκλητικές φιλοτουρκικές κορόνες και εξιστορεί τις μυστικές διαπραγματεύσεις του με ανώτερους κυβερνητικούς παράγοντες για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων της Θράκης.
Το μπαράζ διαπραγματεύσεων αποσκοπούσε στο να υποχωρήσει η κυβέρνηση και να συμπληρώσει τις λίστες της στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή με έναν και όχι δύο μειονοτικούς υποψηφίους ώστε να μη διασπαστούν οι ψήφοι και να εκλεγεί σίγουρα
ο ένας από αυτούς. Απώτερος σκοπός του όμως, όπως ο ίδιος αναφέρει, ήταν η δημιουργία ενός ανεξάρτητου «τουρκικού» κόμματος Δυτικής Θράκης. Θέτει μάλιστα και θέμα «μακεδονικής μειονότητας», καθώς συμπληρώνει πως θαυμάζει και έχει ως πρότυπο «τους 10.000 ‘‘Μακεδόνες’’ της Φλώρινας που δημιούργησαν ανεξάρτητο κόμμα»!
Το κυβερνητικό «φέσι»

Γεμάτος περηφάνια και βέβαιος ότι το βίντεο δεν θα δει ποτέ το φως της δημοσιότητας στα ελληνικά μέσα, ο κ. Ντεντέ παρουσίαζε τις μυστικές επαφές του με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.
«Στην Αθήνα επισκέφτηκα το υπουργείο Εξωτερικών και μίλησα με τον ιδιαίτερο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη», δηλώνει ο κ. Ντεντέ και συνεχίζει: «Του ανέφερα πως, αν συμπληρώσουν τις λίστες υποψηφίων στη Θράκη με τρεις χριστιανούς και δύο μειονοτικούς, θα στρέψουν τη μειονότητα εναντίον της Νέας Δημοκρατίας. Μου απάντησε πως αυτό το θέμα δεν το χειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά ο γραμματέας του κόμματος και με παρέπεμψε σε αυτόν».
Όπως υποστηρίζει στο βίντεο, προτού έρθει σε επαφή με τον κ. Ζαγορίτη, του τηλεφώνησε ο κ. Στυλιανίδης, τότε υφυπουργός Εξωτερικών, για να μάθει ποιο είναι το προεκλογικό κλίμα της περιοχής:
«Του είπα πως η μειονότητα θέλει να είναι στο πλευρό των δύο μεγάλων κομμάτων αν είναι να βγάλει μειονοτικό βουλευτή. Αυτή είναι η επιθυμία μας. Του είπα ακόμη ότι, αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιμείνει να κατεβάσει δύο μειονοτικούς βουλευτές στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, πράγμα που μειώνει τις πιθανότητες εκλογής τους, θα υπάρξουν δυσάρεστα αποτελέσματα για τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Συγκεκριμένα του είπα: εάν ξεκινήσουμε αρνητική προπαγάνδα για τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, αυτή θα φτάσει και στην Κομοτηνή. Αν χάσει η Ν.Δ. 1.000 ψήφους στην Κομοτηνή, τότε δεν θα μπορέσει να βγάλει δύο βουλευτές».
Σύμφωνα με τον κ. Ντεντέ, η «απειλή» θορύβησε τον κ. Στυλιανίδη:
«Ο Στυλιανίδης τηλεφώνησε αμέσως στον διευθυντή του γραφείου του κ. Καραμανλή, τον κ. Αγγέλου, και του είπε πως στην Ξάνθη υπάρχει πρόβλημα με την κεντρική πολιτική απόφαση που πήραν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Αγγέλου του είπε πως γνωρίζει το θέμα, αλλά ο πρωθυπουργός δεν ασχολείται με αυτό και τον προέτρεψε να μιλήσει με τον κ. Ζαγορίτη». Κατά τα λεγόμενα του κ. Ντεντέ, ο επόμενος που μίλησε με τον κ. Στυλιανίδη ήταν ο γραμματέας της Ν.Δ. κ. Ζαγορίτης, ο οποίος συνειδητοποίησε το μέγεθος του προβλήματος και αποφάσισε να στείλει στην Ξάνθη τον γραμματέα Οργανωτικού Βορείου Ελλάδος της Ν.Δ. «Πράγματι ήρθε ο κ. Δημήτρης Δαρνάκας», αναφέρει ο «διαμεσολαβητής» -όπως φαίνεται- μειονοτικών και κυβερνητικών παραγόντων κ. Ντεντέ, «ο οποίος συναντήθηκε μαζί μου και μου ζήτησε να συντάξω μια αναφορά για να τη διαβιβάσει στον κ. Ζαγορίτη. Τη Δευτέρα ο κ. Ζαγορίτης είχε την αναφορά μου στα χέρια του».
Αποκαλύπτοντας για μία ακόμη φορά τις κρυφές του προθέσεις, ο κ. Ντεντέ μιλάει στους συγκεντρωμένους για τον απώτερο στόχο του να σχηματιστεί ένα ισχυρό «τουρκικό» κόμμα στην Ελλάδα.
«Ένας ανεξάρτητος βουλευτής είναι η εναλλακτική λύση. Ακόμη και 500 ψήφους αν πάρει, θα θεωρηθεί επιτυχία, αφού θα θορυβήσει την ελληνική κοινωνία. Θα αποτελέσει την πρώτη ύλη. Αυτοί οι 500, 100, 150 που θα ψηφίσουν ανεξάρτητο βουλευτή θα αποτελέσουν τη ζύμη που αργότερα θα μετατραπεί σε βάση ενός πολιτικού κόμματος. Γι’ αυτό θαυμάζω τους 10.000 «Μακεδόνες» της Φλώρινας που δημιούργησαν δικό τους κόμμα»!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/10/07 10:09

    ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ-ΔΑΜΙΑΝΟΥ?
    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
    Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΤΑ ΕΜΑΘΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΣΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.