27.8.07

Καραμανλής ο Β' ο Μικρός

Τις πρώτες ώρες της τραγωδίας, όταν το μέγεθός της ήταν απλά επιπέδου σοβαρότατης κρίσης και όχι απόλυτου ξεγυμνώματος του ελλείμματος διακυβέρνησης που σοβεί 3,5 χρόνια στη χώρα, ισοδύναμου με την κρίση της εισβολής στην Κύπρο υπό μίαν έννοια, η Πυργιώτη (πρωθιέρεια του Καραμανλισμού), ο Λιαρέλλης (φιλόδοξος αντικαταστάτης της στην «προστασία» της νεοδεξιάς) και η Ζαχαρέα (καλά αυτή τουλάχιστον έχει υψηλά δάνεια να καλύψει) μάνιασαν εναντίον όποιου τολμούσε έστω και ακροθιγώς και αυθόρμητα να πει «κακή κουβέντα» για την παντελή απουσία κράτους. Φιλοτέχνησαν πρόχειρα μια γραμμή άμυνας, εν αναμονή νέων οδηγιών από τον Λούλη, και στις πρώτες μεταδόσεις της τραγωδίας έπαιξαν καλά το ρόλο τους ως τερενςκουικάκια του 2007 (ο αυθεντικός Τέρενς συνταξιοδοτείται σε άλλο κανάλι αλλά είναι τόσο γραφικός που ότι και να λέει συγχωρείται). Μετά ανέλαβαν οι Παπαδάκησες οι οποίοι μόλις ανακοινωνόταν αδυναμία πτήσης αεροπλάνων, σχεδόν πανηγυρίζοντας και εμφανώς λυτρωμένοι ανακοίνωναν σε όλους τους ενδιαφερόμενους το «άλλοθι»: Δεν πετούν τα αεροπλάνα. Συνοψίζω τα σχόλια της πρώτης «γραμμής» που δόθηκε στα παπαγαλάκια στα ακόλουθα:
1.Πρωτοφανής ο αριθμός των πυρκαγιών
2.Πρωτοφανής η ένταση των ανέμων
3.Πρωτοφανής η δραστηριοποίηση ανθελλήνων εμπρηστών
4.Τέτοιες ώρες που οι συμβασιούχοι των 700 δασοπυροσβέστες και όλοι οι άλλοι που μάχονται ηρωικά ρισκάρουν τη ζωή τους και εξαντλημένοι τα «δίνουν όλα» δεν είναι ώρα για πολιτικολογία
5.«Φταίνε οι πολίτες που δεν είναι ενημερωμένοι σε σύγκριση ας πούμε με τους σεισμούς και για αυτό με τον πανικό τους αυτοεγκλωβίζονται και καίγονται» (Ναι, ναι ακούστηκε κι αυτό! Σε κάποιο βαθμό λογικό αλλά πολύ ύπουλο και αναντίστοιχο της στιγμής, χώρια που χωράει απάντηση για τις ευθύνες του κράτους).
6.ΠΑΝΤΑ (αντιλαμβάνεστε τι εννοούν πονηρά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!) σε αυτή τη χώρα έχουμε ελλείμματα στην ορθή αντιμετώπιση καταστροφών είναι στο εθνικό DNA
7.Οι αρμόδιοι έκαναν ότι μπορούσαν, ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν (άρα δεν φταίνε, φταίει η κακιά στιγμή)
Nα μη συνεχίσω. Απλά να υπογραμμίσω ότι μετά ήρθε και η «επεξεργασμένη» γραμμή της «ασύμμετρης απειλής» για να μπορούν να αναβάλλουν τις εκλογές λόγω «εθνικής ασφάλειας». Θαύμασα επίσης στα πρωινάδικα την ετοιμότητα μόδας της δεξιομουτζαχεντίν Βούλτεψη, σκληρή αντίπαλο κάθε παραθυράτου ΠΑΣΟκου με το μαύρο συνολάκι της να μη βγάζει άχνα «αν και μπορεί» «τιμώντας τους νεκρούς» (παρεμπιπτόντως μπράβο στο στιλίστα της) και μία άπειρου κάλλους δεξιά σκατόφατσα (μάλλον Παπαγεωργόπουλος λεγόταν, κάτι σαν πολιτευτής ΝΔ) να κραυγάζει: «Νεκρός εις αγροφύλαξ! Αυτή τη στιγμή είμαι συγκινημένος! Ο Πρώτος Νεκρός! (ήθελε να το πει παραταξιακά δηλαδή ο πρώτος νεκρός ΜΑΣ, αλλά ευτυχώς συγκρατήθηκε) Ζήτω ή έμπνευσή μας να επανασυστήσουμε την Οικολογική Αστυνομία! Αποδεικνύεται τώρα πόσο χρήσιμη είναι.» Λίγο ακόμα και θα με έπειθε ότι τις φωτιές δεν τις βάζει το ΠΑΣΟΚ όπως έντεχνα διοχετεύει ο Λούλης με τους Γιακουμάτο και Μανώλη, τώρα και με τον Μέγα Πάνο Ψωμιάδη, αλλά οι αγροφύλακες! Για να ενδυναμώσουν τη θέση τους στην άτιμη την κοινωνία που γελά μαζί τους! Μόνο που τους ξέφυγε λίγο το νταβατζιλίκι και έκαψαν κάτι παραπάνω, ε τι να περιμένει κανείς, νεοσύστατοι είναι, άπειροι, θα το κάνουν καλύτερα στο μέλλον. Τέρμα το (πικρό) διάλειμμα χιούμορ (αγανάκτησα με τη μαύρα παπαγαλάκια και είπα μπας και με το σχεδόν χιούμορ μου τα βάλω στη θέση τους).

Όπως έγραψα σαν σχόλιο στην Παρέμβαση του Τέλη:
«παρόλο που δεν είναι στιγμή για πολιτικολογία εγώ θα πολιτικολογήσω. Η παράταξη των ημετέρων, του απόλυτου δημοσιοϋπαλληλισμού δεν δουλεύω - σας δουλεύω, ότι ζημιά κι αν προκαλέσω μπορεί με κατάλληλους χειρισμούς να κρυφτεί ή να μην το πάρει χαμπάρι κανείς, άλλωστε με προστατεύει ο πολιτικός μου θείος που με τοποθέτησε) , του ξεχειλώματος της ανικανότητας και της έλλειψης τσίπας (και το ΠΑΣΟΚ ανάπηρη δημόσια διοίκηση έφτιαξε και παρέδωσε αλλά ΟΧΙ ΤΟΣΟ! οι άνθρωποι είναι UFO!) μετά από τις εξελίξεις που τρέχουν πρέπει κανονικά να το βουλώσει και να παραδώσει εθελοντικά την εξουσία στους επόμενους. Για να τους κρίνουμε αυστηρά κι αυτούς. Τελεία.»

Πολύ περιληπτικά να εξηγήσω τι εννοώ ότι οι εμπρηστές έχουν για αντιπάλους ανεγκέφαλους (το ελληνικό κράτος, το ελληνικό πολιτικό προσωπικό και τους δημοσίους υπαλλήλους του βολέματος και της έλλειψης προσωπικής αξιοπρέπειας και ούτε ίχνους δημιουργικού επαγγελματικού εγωισμού):
Του έλεγαν του Καραμανλή και δικοί του: «κάνε εκλογές τώρα Μάρτιο 2007, το καλοκαίρι με τις φωτιές μπορεί να σου γυρίσει». Πλήθος τα δημοσιεύματα και οι γνώμες στα κανάλια. Όχι αυτός εκεί. Πείσμα. Του κάψαν την Αθήνα, είχαμε νεκρούς σε μια άδενδρη χαράδρα στην Κρήτη (ηρωικοί, άντε, ωστόσο προδήλως ανεκπαίδευτοι δασοπυροσβέστες χωρίς διοίκηση), του έπεσε το Καναντέρ γιατί επιχειρούσε εκτός ορίων, τόσες φωτιές ταυτόχρονα είχαν προβληματιστεί όλοι, αλλά αυτός εκεί, ανένδοτος, εκλογές τελικά το Σεπτέμβριο! Όχι 15 Οκτωβρίου. Το Σεπτέμβριο. Μην και το βουλώσουμε του αδέκαστου πλην όμως κι ανεξέλεγκτου Ζορμπά. Με την προεκλογική περίοδο, δηλαδή την απόλυτη χαλάρωση του κράτους να προστίθεται στη θερινή ραστώνη που ήδη διαλύει το σύμπαν στην Ελλάδα παραδοσιακά. Και ήρθαν τα μελτέμια... Πιθανόν κι οι εμπρηστές αλλά το σημαντικό ήταν τα μελτέμια. Και καίγονται ζωντανοί άνθρωποι. Και επί μια ημέρα κανείς να μην τους εξηγεί με κάθε μέσο τι να κάνουν. Πού να πάν. Πώς να αντιδράσουν. Ένα ελικόπτερο με μεγάφωνο, ένα περιπολικό, ένας τελάλης με γάιδαρο να τους πει «μείνετε ή μη μένετε στα σπίτια σας». «Αν φύγετε πάτε από κει κι όχι από κει». Κανείς δεν έστειλε έγκαιρα ότι διαθέσιμο υπήρχε (να ΕΠΙΤΑΞΟΥΝ ρε τα Καγιέν και όλα τα άλλα τζηπ που μοστράρουν οι νεόπλουτοι) για να απεγκλωβίζει τους ανήμπορους. Κανείς σχεδιασμός κρίσης δεν υπήρχε ή αν υπήρχε δεν λειτούργησε. Δε συζητάω για πρόληψη. Πάμε πολύ βαθιά. Ούτε θεσμική πρόληψη (σεβασμός νόμων, τιμωρία καταπατητών, ακεραιότητα δασών / δασολόγιο, δικαστικές αποφάσεις, ενιαίος διοικητικός συντονισμός κλπ.) από το ανεκδιήγητο κράτος των πολιτικών μας με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα των νεοδεξιών, ούτε επιχειρησιακή (κανένα περίπολο στρατού, ΕΥΠ, Αστυνομίας για να αποθαρρύνει ή να εντοπίσει εμπρηστές; Παρατεταγμένα δανεικά πυροσβεστικά από άλλες χώρες έτοιμα να προλάβουν το κακό και όχι να τα ζητάμε ΑΝ ξεσπάσουν πυρκαγιές; Επαγγελματίες δασοπυροσβέστες κομμάντος σε ετοιμότητα με συμβόλαιο; Σίγουρα κάποια εταιρεία στο εξωτερικό θα υπάρχει). Πολλά θέλουμε. Ας το αφήσουμε στην άκρη, δεν είμαι τόσο ειδικός. Σίγουρα πάντως το σημαντικότερο είναι η αναξιοκρατία και ή έλλειψη καλλιέργειας των υπαλλήλων ώστε να έχουν προσωπικότητα που μπορεί να είναι σωτήρια. Η έλλειψή τους αλλού φαίνεται (νοσοκομεία, σχολεία, καταστροφές) και αλλού όχι άμεσα (π.χ. επιτελικός σχεδιασμός, σπατάλες, ομόλογα και κακοδιαχείριση, ρυθμοί απορροφήσεων, καλές μελέτες, ταχύτητα λειτουργίας των υπηρεσιών, ποιότητα υπηρεσιών κάθε φύσης, όχι μόνο άμεσης παροχής πτος πολίτες κτλ.)
Πάντως σε κάθε έγκλημα υπάρχει κίνητρο. Αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας τότε μόνο ένα έχω να πω. ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ! Μόνο αυτό έχει κίνητρο. Η κυβέρνηση να το πει επιτέλους. Δεν μπορώ να φανταστώ άλλον. Η ΕΥΠ να αναλάβει τις ευθύνες της, να ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι εγκάθετοι του ΠΑΣΟΚ, βάσει παρακρατικού σχεδίου, θέτουν τη χώρα σε κατάσταση ανωμαλίας για να επωφεληθούν κομματικά. Και ότι όλα τα άλλα ενδεχόμενα (Τούρκοι, Αμερικανοί οι οποίοι ως γνωστό δεν γουστάρουν Κωστάκη και θέλουν Γιωργάκη ή Ντορούλα, οι Εβραίοι, γνωστοί μισέλληνες, η Αλ Κάιντα, οι Ισπανοί γιατί με την Πετραλιά δυναμώσαμε τουριστικά και κάνουν σαμποτάζ) έχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ. Αυτό είναι που πρέπει, έστω και μετά την καταστροφή, να κάνει η κυβέρνηση. Και εμείς χειροκροτούμε. Όχι όπως με τις υποκλοπές και τους Πακιστανούς που η εμπλοκή των αμερικανών τους πανικόβαλε και δεν έβγαλαν άχνα και τα κουκούλωσαν. Εδώ μιλάμε για ΠΑΣΟΚ, σιγά τον πολυέλαιο, μύτη δεν θα ανοίξει. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΗΔΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΑΤΕΥΝΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ν.Δ. Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ! ΟΙ ΕΝΟΧΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΔΕΞΙΩΝ!
Βέβαια φταίνε κι αυτοί. Να βάλουν φυλακή και αιώνια αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ που μας κατέκαψε, εντάξει. Αλλά είναι κράτος αυτό που στην πράξη δηλώνει ότι αν ζούμε κοντά σε δάσος και:
1.έχουμε εκλογές
2.έχει μελτεμάκι
3.βρίσκονται σε οίστρο οι εμπρηστές της γειτονιάς μας
4.δεν γουστάρουν οι αμερικανοί τον αγωγό μας ή κάτι άλλο στη φάτσα μας
5.μαλώνουν Ερντογάν και Μπουγιούκανιτ
6.ξεσπάσουν πολλές φωτιές μαζί
7.κυκλοφορεί ο Γιώργος Παπανδρέου και οι πραιτωριανοί του
8.ζει ο Μητσοτάκης τότε χάσαμε; Αγκαλιαζόμαστε και έτσι μας βρίσκουν καμμένους οι διασώστες; Πρόβλημά μας;
Πάντως στο δικαστήριο που θα ανακοινώσει τη θανατική ποινή στον Γιωργάκη, ε ας αναφερθεί και ως ελαφρυντικό η έγκαιρη και ειλικρινής πρότασή του για σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών υπό τον Παπούλια με θέμα τις πυρκαγιές, ασχέτως αν απορρίφθηκε από την κυβέρνηση του Καραμανλή του β΄, του επονομαζόμενου και Μικρού.


logikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.