18.5.07

Ξεκίνησαν να εξαργυρώνονται οι επιταγές του Ευριπίδη Στυλιανίδη προς τον Δάμωνα Δαμιανό

«…Πρόκειται για έναν εικονικό και κοινωνικά άδικο προϋπολογισμό που έχει στόχο την συγκέντρωση χρημάτων μέσω μια άδικης και μη ανταποδοτικής φορολόγησης και ταυτόχρονα μεταφέρει δράσεις στον ιδιωτικό τομέα. Και μάλιστα σε τομείς πολιτιστικής και κοινωνικής προσφοράς. Που ακούστηκε όλα αυτά τα χρόνια πολιτιστικές εκδηλώσεις (αυτές για το Καρναβάλι) να ανατίθενται σε ιδιωτική επιχείρηση εκδηλώσεων και επικοινωνίας. Καταλαβαίνει κανείς τι θα επακολουθήσει στην συνέχεια. Ξεκινήσατε λάθος. Ξεκινήσατε αυταρχικά και επιδεικνύεται αλαζονεία από τα πρώτα σας βήματα. Δεν θα επιτρέψουμε όμως να γίνει ο Δήμος πεδίο πολιτικών συναλλαγών και διευκολύνσεων…»
Τα παραπάνω είναι λόγια του Τάσου Βαβατσικλή στην τοποθέτηση του για το προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2007 στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής. Λίγους μήνες μετά, ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» δικαιώνεται, παρά τις συνεχείς αντιδράσεις της δημοτικής αρχής και του πολιτιστικού φορέα της, ότι δεν υπήρχε καμιά είδους συναλλαγή με ιδιωτικές εταιρίες την περίοδο των εκδηλώσεων του καρναβαλιού.
Τον Δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη και την Πρόεδρο της Δ.Ε.Π.Α.Κ. Νίκη Μουστάκα έρχεται να διαψεύσει η ιστοσελίδα της εταιρίας «ΙΡΙΔΑ», ιδιοκτησίας Δάμωνα Δαμιανού, που στην ενότητα της «πελάτες», μπορούμε να ξεχωρίσουμε ότι η ΔΕΠΑΚ είναι ένας απ’ αυτούς.

Μια εταιρία φάντασμα, πλέον χωρίς γραφεία είναι απορίας άξιο πως ξαφνικά μετά τις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη, πήρε δουλειές από δημόσιους οργανισμούς. Πρέπει να αναλογιστούνε ορισμένοι με τι κριτήρια και με τι διαδικασίες γίνανε αυτές οι αναθέσεις «πολιτιστικών έργων».
Αν προσθέσουμε σαν πελάτη και την Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τότε το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Οι επιταγές του Ευριπίδη Στυλιανίδη προς τον Δάμωνα Δαμιανό, εξαργυρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.