25.3.07

Συνέδριο Νεολαίας ΠαΣοΚ

Επαναστατικές και ριζοσπαστικές προτάσεις για την νέα γενιά, πρότεινε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ, αρμόδιος για θέματα Νεολαίας, Κώστας Σκανδαλίδης, λίγες μέρες πριν το συνέδριο επανίδρυσης της Νεολαίας ΠαΣοΚ. Το κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος, αγαπητός στους νέους ανθρώπους, εισηγείται, προτείνει και θέτει σε διάλογο απόψεις που θα προκαλέσουν αλλά και αναδεικνύουν το ανοιχτό μυαλό του συγκεκριμένου πολιτικού. Μεταξύ άλλων ο Κώστας Σκανδαλίδης υποστηρίζει το δικαίωμα ψήφου στα 16, την σταδιακή κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, το διαχωρισμό εκκλησίας – κράτους, την ελευθερία συνείδησης – σκέψης – αυτοκαθορισμού, το ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία, το δικαίωμα στην ελευθερία, το σεβασμό στην διαφορετικότητα. Με τις ιδέες του ο Κώστας Σκανδαλίδης λίγες μέρες πριν το συνέδριο της Νεολαίας του ΠαΣοΚ, μας δείχνει τον δρόμο ότι μπορεί να υπάρχει και ένας άλλος κόσμος.
Υπάρχει ο κόσμος της Νέας Γενιάς, αυτός που την Κυριακή 18 Μαρτίου συνέρρευσε στις κάλπες για το Συνέδριο της Νεολαίας ΠαΣοΚ. Η μαζική προσέλευση των νέων, είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Είναι μια δυναμική συσπείρωση των νέων ανθρώπων που θα οδηγήσει από τώρα τη Νεολαία ΠαΣοΚ, σε ένα Συνέδριο επανίδρυσης, που πραγματικά θα αποτελέσει σταθμό στην πορεία της. Ένα γεγονός που έρχεται στην αλληλουχία αυτών που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και που ουσιαστικά δείχνουν το δρόμο της νίκης, το δρόμο της αυτοπεποίθησης, της αισιοδοξίας.
Ωστόσο αυτό που κυρίως η Νεολαία πρέπει να σηματοδοτήσει, είναι ότι αποτελεί μια Γενιά πραγματικής ανατροπής. Μια ανατροπή, που όπως λέει το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του Συνεδρίου είναι υπόθεση όλων μας. Μια ανατροπή, που πρέπει να πει το μεγάλο Όχι στο χάσμα των γενεών. Το μεγάλο Όχι στην κοινωνία του άγριου ανταγωνισμού, των κραυγαλέων ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού. Να πει το μεγάλο Όχι στο νέο κατεστημένο των συμφερόντων που κάθε μέρα αποκαλύπτεται στη χώρα. Το μεγάλο Όχι στον κόσμο του πολέμου, της ανασφάλειας, του φόβου, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Το μεγάλο Όχι στην εικονική πραγματικότητα και την κατευθυνόμενη «μιντιοκρατία». Το μεγάλο Όχι στη φυλακισμένη σκέψη, στην αναξιοκρατία, στον παρασιτισμό, στο πελατειακό κράτος. Το μεγάλο Όχι στην εμπορευματοποίηση των πάντων και στην αδιέξοδη φυγή.
Το σύνθημα του Συνεδρίου της Νεολαίας ΠαΣοΚ θέλει να ξαναφέρει τη Νέα Γενιά πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Να μπει η Νεολαία στην πρωτοπορία με το δικό της όραμα, να διαμορφώσει μια δική της σχέση καινούρια με τα πράγματα, με τη φύση, με τη γνώση, με τη ζωή, να διεκδικήσει το δικό της δικαίωμα στη ζωή, να οργανώσει τη δική της δράση, να φτιάξει το δικό της δίκτυο, να ξαναγίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.