5.4.13

Επίσκεψη του βουλευτή Αϊχάν Καραγιουσούφ στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας

Συνάντηση με τον δήμαρχο του Κίρτζαλι της Βουλγαρίας είχε την Πέμπτη 4 Απριλίου ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ.
Ο δήμαρχος εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την επίσκεψη του βουλευτή και εξέφρασε την επιθυμία να γίνονται πιο συχνά εκατέρωθεν τέτοιες επισκέψεις, υπογραμμίζοντας ότι οι επισκέψεις αυτές ενισχύουν τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών και μεταξύ των ανθρώπων που ζούνε σε αυτές.
Από τη μεριά του ο κ. Καραγιουσούφ ανέφερε ότι, οι γειτονικές χώρες και ειδικά οι δήμοι της παραμεθορίου πρέπει να συνεργάζονται, καθώς τα σύνορα δεν πρέπει να αποτελούν μόνο το όριο μιας χώρας, αλλά ταυτόχρονα περιοχές συνεργασίας όπως για παράδειγμα σε θέματα τουρισμού.
Ο βουλευτής κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον δήμαρχο του Κίρτζαλι ενδιαφέρθηκε για την τοπική μελισσοκομία και τους μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς και συζήτησε θέματα πιθανής συνεργασίας μεταξύ των μελισσοκομικών συνεταιρισμών Ελλάδας και Βουλγαρίας.
Τον Αϊχάν Καραγιουσούφ στην επίσκεψή του συνόδευσε ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ροδόπης Δημήτρης Ζάχος, ο οποίος τόνισε ότι στην ανάπτυξη της μελισσοκομίας και των δύο χωρών θα μπορούσε να βοηθήσει η μεταξύ τους συνεργασία. Ο κ. Ζάχος υπογράμμισε ότι η μελισσοκομία μπορεί να αποτελέσει μια εναλλακτική πηγή εσόδων στις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης  συζητήθηκε και ο σημαντικός ρόλος που θα μπορούσε να διαδραματίσει η διασύνδεση των δύο χωρών μέσω του κάθετου άξονα Κομοτηνής- Μακάζα. Ο δήμαρχος κ. Χασάν Αζίζ εξέφρασε την επιθυμία του να πραγματοποιηθεί η διασύνδεση αυτή το συντομότερο δυνατόν.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/4/13 17:50

    Όπως έλεγε ο άγγλος πολιτικός Μπέβερλι Μπάχτερ: «Μερικοί άνθρωποι μπορούν να εκλεγούν μέλη της Βουλής χωρίς να χάσουν την ασημαντότητά τους»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/4/13 10:19

    Άλλος Χατζηοσμάν μας προέκυψε. Εμ βέβαια, οι μουσουλμάνοι βουλευτές είναι σαν το ψάρι έξω από το νερό. Εντελώς διακοσμητικοί. Χρησιμεύουν μόνο για να καταγράφεται η αριθμητική δύναμη της μειονότητας για ... ευνόητους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/4/13 15:09

    Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια τακτική. Ψηφάκια κι ότι να είναι. Με την βοήθεια των θεσμικών βεβαίως βεβαίως που κάνουν τα ίδια. Τουλάχιστον ο Στυλιανίδης το ξέρει το κόλπο χρόνια τώρα. Κλάδεμα σε όλους τους χριστιανούς και την μειονότητα μακριά για να βγαίνει αυτός.
    Εις βάρος όλα της περιοχής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.