27.2.13

Ακόμα ένα ΟΧΙ στην επένδυση χρυσού από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός θα ακούσει τις τοπικές κοινωνίες, όχι μόνο τα επενδυτικά ξένα συμφέροντα, που από πίσω τους φέρνουν την καταστροφική απειλή στην περιοχή με την διάλυση κάθε άλλου είδους δραστηριότητας, εξέφρασε σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ σε συζήτηση για την επικείμενη αδειοδότηση των Χρυσωρυχείων στην Θράκη.
Το Συμβούλιο ζήτησε να σταλεί δυναμικό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, καθώς σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές φαίνονται τα χαρακτηριστικά των κοινωνιών και των πολιτών, που έχουν το ένστικτο της αγάπης του τόπου.
«H Περιφέρεια δεν αποτελεί την ανακύκλωση της κεντρικής πολιτικής σκηνής, και από την αρχή είπε με ομοθυμία και ομοφωνία ότι προσδιορίζουν την τύχη της ζωής τους, και η επένδυση αυτή δε χωρά στην ΑΜ-Θ», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης.
Παράλληλα, σημείωσε πως «πρέπει να δηλώσουμε στην κεντρική πολιτική σκηνή ότι αν θα χρειαστεί, το λόγο θα τον δώσει η κοινωνία, που δίνει δημοκρατική νομιμότητα και προσδιορίζει ρόλους». Υποσχέθηκε δε «συμπαραταξιακό αγώνα αντίστασης ενεργοποιώντας την τοπική κοινωνία και δείχνοντας ότι κανείς δεν αποφασίζει για αυτούς χωρίς αυτούς. Συμπαρατασσόμαστε σε ένα μεγάλο στόχο, και στο μέλλον των παιδιών μας για να παραδώσουμε στους επόμενους την πατρίδα που παραλάβαμε».
«Οι εκπρόσωποι πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, είναι οριακές οι στιγμές, που θα αποφασίσει κανείς που βρίσκεται», ανέφερε ο επικεφαλής της Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας Τάκης Χαρίτου, ζητώντας πανστρατιά για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη.
Από την πλευρά του ο Χρήστος Τρέλλης εκπροσωπώντας την Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι «η συγκυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στους Καναδούς για εξορυκτική δραστηριότητα σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, για αυτό απαίτησε το συμβούλιο να υλοποιήσει έμπρακτα τις αποφάσεις, να πάρει ενεργό μέρος στις δραστηριότητες».
Από την μεριά της, η επικεφαλής της παράταξης Οικολογία – Αλληλεγγύη Κατερίνα Γεροστεργίου, θύμισε στη συνεδρίαση παλαιότερες δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την αειφορία και το περιβάλλον, που τώρα ξεχάστηκαν και εξέφρασε κι αυτή με την σειρά της την αντίθεση της στην συγκεκριμένη επένδυση.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος27/2/13 15:36

    Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ -ΜΑΡΚΕΤ -ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ? ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΡΩΤΩ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.