28.10.12

Συνέλαβαν τον Κώστα Βαξεβάνη

Σε αστυνομικό θρίλερ εξελίχθηκε η υπόθεση της δημοσιοποίησης της «λίστας Λαγκάρντ» από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, αφού μετά την εντολή της εισαγγελίας για τη σύλληψη του, η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να τον εντοπίσει.

Αστυνομικοί με περιπολικά και μοτοσικλέτες βρέθηκαν έξω από το σπίτι του εκδότη του HOTDOC, σε εστιατόρια που συχνάζει, ακόμα και έξω από σπίτια φίλων του προκειμένου να τον εντοπίσουν.
Τελικά ο ίδιος τους είπε που ακριβώς βρίσκεται και τους προκάλεσε να τον συλλάβουν. Το πρωί της Κυριακής, ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Βρίσκομαι Πόντου 16 στη Δροσιά. Απ’ έξω υπάρχουν 15 Αστυνομικοί». 
Οι αστυνομικοί ήταν ήδη έξω από το σπίτι και προφανώς περίμεναν να φτάσει στο σημείο εισαγγελέας προκειμένου να μπουν παρουσία του στο σπίτι και να περάσουν χειροπέδες στον εκδότη του περιοδικού HOTDOC που δημοσίευσε τη «λίστα Λαγκάρντ».
Τελικά η επέμβαση της αστυνομίας δεν άργησε να έρθει και οι άντρες της ΕΛΑΣ μπήκαν στο σπίτι και συνέλαβαν τον Κώστα Βαξεβάνη, τον οποίο μετέφεραν στην Ευελπίδων.
  
Ο δημοσιογράφος τελικά αφέθηκε ελεύθερος και θα απολογηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας στον ανακριτή. Ο Κώστας Βαξεβάνης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της προσβολής δια του τύπου, της παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και της παράνομης δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.