3.10.12

Ακόμα ένα ομόφωνο ΟΧΙ στα Χρυσωρυχεία

Κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού σε Ροδόπη και Έβρο αποφάσισαν για μια ακόμη φορά ομόφωνα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.

«Επιχειρείται τα τελευταία χρόνια η αδειοδότηση και λειτουργία βιομηχανικής μονάδας παραγωγής χρυσού στην περιοχή του Περάματος Έβρου με εκχύλιση των πετρωμάτων με κυανιούχα υδατικά διαλύματα», σημείωσε στην τοποθέτησή της εκπρόσωπος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης Σούλα Δραγουμάνη.
Η  κ. Δραγουμάνη σημείωσε επίσης πως «η εν λόγω εταιρεία επιχειρεί να μετατρέψει την περιοχή του λόφου του Περάματος σε χώρο απόθεσης κυανιούχων κυρίως τοξικών αποβλήτων με στόχο την απόληψη ελάχιστων συγκριτικά ποσοτήτων χρυσού (1-3g χρυσού και αργύρου) από ένα τόνο κοιτάσματος».
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 5, ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης θα καταθέσει κοινό ψήφισμα όπου θα σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «μετά τον χαρακτηρισμό εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων σε Έβρο και Ροδόπη, ως μεταλλευτική περιοχή, κάτι που επιδιώκουν οι εταιρείες με τις αλλεπάλληλες αιτήσεις τους για μεταλλευτική έρευνα, καμιά άλλη επενδυτική-αναπτυξιακή δραστηριότητα δεν θα είναι υλοποιήσιμη λόγω των ανωτέρω περιορισμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.