3.10.12

Ερώτηση Ουζουνίδη για τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης με θέμα τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ. Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον  Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: «Σε οριστικό κλείσιμο οδηγούνται τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ»

Κύριε Υπουργέ,
Τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ιδρύθηκαν και λειτουργούν με κόπους και θυσίες από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, τα οποία εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησής τους κινδυνεύουν με οριστικό κλείσιμο.
Οι  υπηρεσίες που παρέχουν τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας είναι ιδιαίτερα σημαντικές τόσο για τα ίδια τα άτομα με αναπηρία όσο και για τις οικογένειές τους διότι αφενός συμβάλλουν στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, αφετέρου στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους, οι οποίες σήμερα πιο πολύ από ποτέ κινδυνεύουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Η ελληνική Πολιτεία έχει την ηθική υποχρέωση αυτήν την περίοδο της δεινής οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα να προστατεύσει τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες αυτών, διασφαλίζοντας στην προκειμένη περίπτωση την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για τα επόμενα δύο έτη.
Δεδομένου ότι τα χρονικά όρια στενεύουν, εφόσον ο πρώτος κύκλος υλοποίησης της Πράξης ολοκληρώνεται και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας θα βρεθούν στην ίδια τραγική οικονομική κατάσταση που ήταν πριν από την υλοποίηση του πρώτου κύκλου, αναμένουμε άμεσα τις δικές σας ενέργειες για την ικανοποίηση του εύλογου και δίκαιου αιτήματός μας.
Για αυτό αδήριτη ανάγκη αποτελεί η άμεση προκήρυξη και υλοποίηση ενός δεύτερου κύκλου προκειμένου να διασφαλιστεί πανελλαδικά - συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των Περιφερειών Σταδιακής Εισόδου - η χρηματοδότηση αυτών των τόσο σημαντικών Δομών και ως εκ τούτου η συνέχιση της λειτουργίας τους για τα επόμενα δύο έτη, ήτοι 2013 και 2014.
ΕΡΩΤΑΣΤΕ:
Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην έκδοση νέας Πρόσκλησης στο πλαίσιο εφαρμογής της Πράξης «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων», με κύριο στόχο την οικονομική στήριξη των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας;

Αθήνα 26 Σεπτεμβρίου 2012
Ο ερωτών βουλευτής
Μαρίνος Ουζουνίδης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.