25.10.12

Αποκλίσεις σε ληξιπρόθεσμες οφειλές σε 4 Δήμους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Με επείγον έγγραφό του το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί 98 Δήμους της χώρας, να ελέγξουν, να επανεξετάσουν και να αιτιολογήσουν τις σημαντικές αποκλίσεις που έχουν παρουσιαστεί στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των Δήμων άνω των 90 ημερών.

Το συγκεκριμένο έγγραφο (κάνε κλικ εδώ) έχει αποσταλεί και σε τέσσερις δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Αυτοί είναι ο Δήμος Παρανεστίου, ο Δήμος Ξάνθης, ο Δήμος Σουφλίου και ο Δήμος Διδυμοτείχου.
Το Υπουργείο αναγκάστηκε σ’ αυτήν την πράξη, έπειτα από διασταυρώσεις στοιχείων που πραγματοποιήθηκαν στη βάση δεδομένων «Οικονομικά στοιχεία δήμων» διαπιστώθηκαν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ υποβαλλόμενων ποσών τα οποία αφορούν στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των Δήμων άνω των 90 ημερών.
Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στα μηνιαία οικονομικά στοιχεία που υποβάλλουν οι Δήμοι, βάσει της με αριθμό 74712/29-12-2010 Απόφασης όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, καθώς και στα στοιχεία μητρώου δεσμεύσεων που τηρεί ο κάθε δήμος σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 113 και των σχετικών εγκυκλίων των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.