27.10.12

Στην Ελλάδα του 2012…

…όταν η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να κάνει απλά την δουλειά της και αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν, εκβιάζουν, κοροϊδεύουν έναν λαό, στρέφεται κατά δημοσιογράφου που λέει την ΑΛΗΘΕΙΑ. Πριν λίγο ο εισαγγελέας άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά του Κώστα Βαξεβάνη για την δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό HOT DOC.

Την ώρα που η Δικαιοσύνη για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της.
Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/10/12 07:25

    Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την οχλοκρατία και την έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς από τους αυτοαποκαλούμενους "αριστερούς" που είναι όλα τα επαγγέλματα μαζί: εισαγγελείς, ανακριτές, αστυνόμοι, δικαστές, δεσμοφύλακες, δήμιοι (κυρίως αυτό), χαϊβάνια, αλήτες, "δημοσιογράφοι", "σχολιαστές", σύμβουλοι της περιφέρειας, σύμβουλοι γενικώς, πολιτικοί, μπακάληδες, ξεσηκωτές κερκίδας κτλ. Όλα μαζί οι "αριστεροί" που ξέρουν ακριβώς πότε πρέπει να διωχθεί κάποιος, πότε να δικασθεί, πότε να προσαχθεί, πότε να κρεμασθεί.

    Άσπρο - μαύρο η ζωή για αυτούς και μπόλικο δηλητήριο έτσι για να υπάρχει, και μπόλικο σάλιο στα ταπεινά ένστικτα των (συνήθως άσχετων) απελπισμένων (που όμως ψηφίζουν...).

    Και εγώ έξαλλος είμαι. Πώς κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος ο Τσίπρας με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και τη σύσταση πολιτικής συμμορίας. Και όμως η σκατοδικαιοσύνη δεν επεμβαίνει...

    Και να πω και κάτι άλλο; Σκίστηκε το καλσόν του Βαξεβάνη που (ορθώς μάλλον) τον ψάχνουν για ήσσονος σημασίας αδίκημα που μάλλον τον ηρωοποιεί. Ενώ οι "αρειστεροί"; Αναρωτιούνται γιατί δεν εκτελούνται με συνοπτικές διαδικασίες (όπως πραγματικές χούντες) οι κατ΄αυτούς "υπαίτιοι" των δεινών της χώρας. Φοβερή συλλογιστική.

    Τελικά όμως συμφωνώ. Με τη λογική των αριστεροελληναράδων θα ευχαριστηθώ να δω αμέσως τον ανασκολοπισμό του Τσίπρα - Γλέζου - ΣΤρατούλη - Καμμένου - Κουίκ - Χαϊκάλη. Αμέσως μόλις ασκήσουν 1 μέρα την ... εξουσία που επιδιώκουν. Γιατί την ... επόμενη;;;;;;; Η Δικαιοσύνη θα μιλήσει. Η πραγματική Δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/10/12 12:21

      Το πρωινον παραληρημα ενος αποτυχημενου βυσματος......

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/10/12 16:01

      και η μεσημεριανή κωλοπαιδίαση ενός πετυχημένου βύσματος, δήθεν αριστερού

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/10/12 17:16

      16.01, ψήφισε τωρα τον Στυλιανιδη σου σαν καλό παιδακι (οπως εκανες τον Ιουνη), και μη μιλας...

      αϊντε τσόντες του Σαμαρα, εχετε μουτρα και μιλατε!
      αμα ζουσε ο Ανδρεας θα παθαινε 1347 εγκεφαλικά εξαιτιας σας...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος28/10/12 19:00

      Έχουμε πάθει ήδη πολλά εγκεφαλικά από την .... επιδοματούχα ΕΛλάδα σαν του λόγου σου 17:16, που μας χαντακώσατε

      Άντε πάγαινε να γλείψεις κανέναν Χαρίτο μπας και κρατηθείς στον αφρό... Ξέρεις εσύ...

      Όσο για το Στυλιανίδη, εσύ τον έχεις μεγάλη ανάγκη, όχι εμείς οι σοβαροί συμπολίτες σου. Εμείς τον βρίζουμε με αξιοπρέπεια. Και το χειρότερο για σένα το ξέρει κι ο ίδιος. Ρώτα τον, ξέρεις εσύ.

      Ρώτα και το Σωκράτη αν θες. Ξέρει κι αυτός κι εσύ...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος28/10/12 20:51

      Εγω αγορι μου, εχω 2 πτυχια, ανεργος ειμαι εδω κι 1 χρονο, επιδοματουχος δεν ειμαι κι οποτε δουλεψα, παντα ηταν με ΑΣΕΠ (με 8μηνες συμβασεις και στο διαολου το κερατο!)

      οποτε τον Χαριτο, τον Στυλιανιδη σου και τον Σωκρατη, χεσμενους τους εχω (ειτε σ αρεσει, ειτε δεν σ αρεσει)

      αμα εγλειφα οπως λες, τωρα θα ημουν ηδη βολεμενος και φυσικα θα εδινα μαχες για να μην αλλαξει τιποτα απο το συστημα του βολεματος και των βυσματων - και εννοειται πως θα ψηφιζα αυτον που θα μου το εξασφαλιζε: τον αρχιερεα της Αγρογης και της Τραινοσε (ξερεις εσυ!), τον οποιο στηριξατε με ολες σας τις δυναμεις τον Ιουνη (ε να μη χασουν τα γλειφτρονια της πολης μας το βυσμα τους!)

      για σενα δεν ξερω... μπορει να εισαι βολεμενος Αγρογητζής ή (ακομα χειροτερα) απλος βλακας που νομιζει πως ψηφιζοντας τον βυσματά, θα πολεμησει τα... βυσματα! (μαλλον για το 2ο σε κοβω!)

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/10/12 09:13

    Άνεργε αγνακτισμένε, απότι φαίνεται είσαι άσχετος. Πρώτον δεν σε έβρισα εγώ για βύσμα, αλλά εσύ. Που δεν με ξέρεις. Ούτε για να με λες αποτυχημένο. Ούτε για να με λες βύσμα. Και βέβαια με τιμά το ότι σου ξεφεύγει και με λες "αποτυχημένο βύσμα" γιατί το κακό θα ήταν να ήμουν "επιτυχημένο". Τώρα αυτά για τα ΑΣΕΠ και ΜΑΣΕΠ πέστα αλλού. Και τα δύο πτυχία σου δεν με συγκινούν:

    1. Πες μου τι σόι πτυχία και από πού
    2. Όταν τα έπαιρνες χαιρόσουν, όταν τα επεδίωκες όμως και τα προγραμμάτισες, δεν σκέφτηκες πού θα δουλέψεις και πού θα σου χρησιμεύσουν; Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι μόνο το δημόσιο και η γενέθλια πόλη σου; Εγώ έχω κάνει (από επιλογή) 5 χρόνια εξωτερικό και είμαι περήφανος. Όχι αγορίνα, δεν αισθανόμουν γκασταρμπάιτερ ανάγκης. ΕΠΙΛΟΓΗ σώφρων ζωής ήταν. Εσύ γιατί δεν πας Καναδά; Ή Αυστραλία; Δοκίμασε, πέτυχε και ξαναγύρνα να σώσεις τον τόπο.
    3. Μη λες ότι δεν ήσουν επιδοματούχος, άστο, μη το πιάνεις, ΟΛΟΙ ήμαστε και είμαστε ακόμη αριστεροεπιδοματούχοι στο βρόντο, χωρίς στόχευση, χωρίς ανταπόδοση, χωρίς λογική. Έτσι για να έχουμε να λέμε ότι είμαστε αριστεροί (και δεν εξαιρώ από το "αριστεροί" ούτε το Στυλιανίδη, ούτε τους ελληναράδες, ούτε τη ΧΑυγή με τους μπολικους πρώην ΠΑΣΟΚτζήδες, ούτε τους ψεκασμένους του Καμμένου που λατρεύουν τους κάθε λογής Παίσιους για να μην έχουν ενοχες για την κατάντια μας)
    4. Σκάσε και κολύμπα. Με ότι βρεις. Υπομονή. Αν είσαι άξιος θα πας μπροστά. Αν είσαι λιγότερο άξιος, κάτι θα κάνεις πάλι. Το μόνο πάντως που δε σε σώζει είναι να βρίζεις στατικά τους πολιτικούς (τους αξίζει αλλά σε παραπλανά από το σημαντικό της προκοπής σου) και να τους συμπολίτες σου σαν βύσματα.
    5. Τα πραγματικά βύσματα τα βλέπεις κάθε μέρα μπροστά σου σαν φάτσες. Γιατί δεν τους ζητάς το λόγο ευθέως; Κι αν δεν είσαι σίγουρος ότι είναι βύσματα και αναξιοκρατικά απολαμβάνουν τις μισθάρες τους σαν βολεμένοι προστατευμένοι, τότε ρώτα. Την ιστορία τους την ξέρουμε όλοι να στην πούμε.

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ φιλάρα... Ρώτα και το μπαμπά σου που σε σπούδασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/10/12 13:29

      καποιοι δεν δουλεψαν ποτε στη ζωη τους και θα παιζουν βόλλευ με τους αστακους στη Μυκονο (ντεμεκ κριση), με τις τσεπες γεματες κρατικο παραδάκι...

      καποιοι αλλοι μια ζωη δουλευαν στα χωραφια και ισα ισα που τα εφερναν βολτα (τον καιρο της ισχυρης Ελλαδας, οχι τωρα - τωρα τελειωσαν)...

      κατα τα αλλα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!!! πότε τα φαγαμε εμεις γμ τον Παγκαλο μου μεσα? πότε?

      Οσο για τον μπαμπά μου, δεν χρειαζεται να τον ρωτησω πως με σπουδασε: καθε καλοκαιρι μαζι τσαπιζαμε τα βαμβακια τοσα χρονια και τωρα μαζι τα τσαπιζουμε (μεχρι να παρω την μεγαλη αποφαση που λες κι εσυ πιο πανω...)

      ΥΓ.1 επαγγελματικος προσανατολισμος κτλ κτλ - πού να ξερα εγω αγορινα μου το μακρινο '95 πως σε 20 χρονια η Ελλας θα γινοταν η "Γη των Ενστόλων και των Γκαρσονιών"? εσυ το ηξερες? τοτε μας ελεγαν "μαθε γραμματα να ξεφυγεις απ τα χωραφια", δεν μας ελεγαν "τρεχα πισω απ τον Σαλίκα να σε κανει αγροφυλακα"...

      ΥΓ2. σορρυ που πριν σε ειπα "βυσμα" και "ψηφοφορο του Στυλιανιδη" - το παιρνω πισω

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/10/12 13:30

    Στην Κύπρο έγινε κιόλας μια απόπειρα κατά της ζωής εισαγγελέα.

    Στα μέρη μας όμως, οι μιλιταριστές είναι πιο μάγκες. Πάτε στοίχημα?

    Κι αυτοί που παίρνουν μίζες ή κάνουν πίπες στα πρόσωπα της λίστας να το ξανασκεφτούν, όσο μπορούν να το κάνουν...

    Γιατί εδώ είναι... Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε - ούτε Κύπρος!!!

    Uli Chris.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.