29.9.12

Κατηγορίες και υπαινιγμοί Ξυνίδη για το Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης

Με ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο, παίρνει θέση για τη φιλολογία γύρω από τις ΕΟΖ με τρόπο απόλυτα αρνητικό απέναντι στο περιβόητο «Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης», ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης.

Με αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης στην Αθήνα, με θέμα «Ευκαιρίες Ανάπτυξης στην Κρίση – Ειδικές Οικονομικές Ζώνες στη Θράκη, το σημαντικότερο γεωπολιτικά κομμάτι της Ευρώπης», ο πρώην βουλευτής Ξάνθης αφήνει σοβαρές υπόνοιες για προσπάθεια ύποπτης ... διείσδυσης τουρκικών κεφαλαίων, μιλά για τις σχέσεις της Κατερίνας Καραγιάννη με τη Γερμανία και την κεντρική τράπεζά της και κάνει λόγο για κινδύνους που απειλούν την πολιτική και κοινωνική συνοχή.
Γράφει μεταξύ άλλων ο κ. Ξυνίδης:
«Η κυρία Καραγιάννη έχει αναπτύξει τα δύο τελευταία χρόνια έντονη δράση στη Θράκη και προωθεί με ιδιαίτερη συνέπεια την ιδέα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Εντοπίζω ότι τώρα τελευταία και μεγάλη μερίδα του τοπικού τύπου της Θράκης, η οποία εξέφραζε σοβαρές επιφυλάξεις, ξαφνικά άλλαξε ρότα και εκφράζεται από θετικά έως ουδέτερα για το ενδεχόμενο.
Είναι γνωστό ότι η κ. Καραγιάννη εργαζόταν στην Deutsche Bank ως στενή συνεργάτιδα του διευθύνοντος συμβούλου Γιόζεφ Ακερμαν, τον οποίο έφερε και στη Θράκη. Από την ίδια την ιστοσελίδα του Φόρουμ βλέπουμε πως ο μόνος ξένος πολιτικός που τοποθετήθηκε υπέρ της ίδρυσης ΕΟΖ στη Θράκη είναι ο πολύς κ. Ρέσλερ. Δύο πρόσωπα με σημαντική παρουσία στην οικονομική και πολιτική διαχείριση του ελληνικού χρέους.
Έχω τοποθετηθεί και στην Βουλή των Ελλήνων και έχω επιβεβαιώσει, μετά και από σχετική συνεννόηση και ενημέρωση με τους πρώην υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη και Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών Επενδύσεων Π. Σελέκο, ότι για τις τότε κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου δεν υπήρξε ζήτημα ίδρυσης και λειτουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, όχι μόνο στη Θράκη αλλά και οπουδήποτε στην Επικράτεια.
Και η τοποθέτησή μου είχε να κάνει με το ότι πιστεύω ακράδαντα ότι η Θράκη αλλά και οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας δεν έχει λόγο να γίνει μια “ειδική περιοχή” αμφίβολου προσδιορισμού.
Πιστεύω ότι πίσω από την προσπάθεια κρύβονται σοβαρά γεωστρατηγικά παιχνίδια του γερμανικού κεφαλαίου με κινδύνους για την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα και την περιβαλλοντική προστασία της ευρύτερης περιοχής. Εάν τα γερμανικά κεφάλαια θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας δεν χρειάζονται ΕΟΖ για να το κάνουν. Εκτός κι αν δεν χρειάζονται την Ελλάδα για επενδύσεις αλλά τη Θράκη για Ειδική Οικονομική Ζώνη.
ΥΓ 1. Είναι αλήθεια ότι η μοναδική –πέραν Έβρου- εκδήλωση του φόρουμ ήταν στην Τουρκία;
ΥΓ 2. Το Φόρουμ μπορεί να μας ενημερώσει (μιας και ειδικεύεται στο είδος των ΕΟΖ) αν εκτός από τα γερμανικά και τα τουρκικά κεφάλαια ενδιαφέρονται για την ίδρυση Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη;
ΥΓ 3. Διερωτώμαι σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο που βρίσκονται και δαπανώνται τόσα χρήματα για εκδηλώσεις και προβολή;»

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/9/12 09:46

    Το πιο σημαντικό για τη μπούρδα αυτή των Στυλιανίδη, Άκερμαν, Καραγιάννη και λοιπών κολαούζων είναι η απίστευτης καθαρότητας φράση:

    """ Εάν τα γερμανικά κεφάλαια θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας δεν χρειάζονται ΕΟΖ για να το κάνουν. """

    Είναι απλό. Ειδικές διαδικασίες προώθησης ενδιαφέροντων επενδυτικών σχεδίων ήδη υπάρχουν. Καθώς και θεσμικό πλαίσιο. Τι παραπάνω θα προσφέρει η ΕΟΖ δεν εξηγείται.

    Το "ειδικά στη Θράκη" που πουλούν οι ντόπιοι πολιτικοί πραματευτάδες για να θαμάξουμε και να τους ψηφίσουμε παραείναι παλαιοκομματικό και υποτιμητικά τοπικιστικό για να ψαρώσει πια το πόπολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/9/12 11:58

    Το λαμόγιο δημοσιογράφος τησ δελτα ντενεκές δήθεν σχολιαστής πληρώνεται από τον βουλευτή των ανεξάρτητων ελλήνων του εβρου ως επιστημονικός συνεργάτης. πέρνει άραγε και τον μισθό του απότον δήμο; εισαγγελέας δεν υπάρχει εδω; άραγε από ποσες πλευρές τα πέρνει; γιατί το σδοε δεν τον κάνει έλεγχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/9/12 14:20

    Στην περιοχή της Ραιδεστού υπάρχει ένα περιφραγμένο μέρος οπου λειτουργεί κάτι ανάλογο. Εγινε και επίσκεψη του φορουμ εκεί, παρουσία προξένων και Χατζηοσμάν όπου φωτογραφήθηκε το τσούρμο ομαδικά. Αφού η κυρία Καραγιάννη πετάχτηκε κλοτσηδόν από το Μαξίμου από τον Πεταλωτή, προσέγγισε Στυλιανίδη και Χατζηοσμάν όπου βεβαίως όλα μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/9/12 20:24

      σιγά μόνο, να μην σχίσουμε και κανένα καλσόν. Τι είναι το Μαξίμου σκυλάδικο ή μπουρδέλο για να πετάει κλοτσηδόν έξω ο όποιος-όποιος τους συνομιλητές του εκάστοτε πρωθυπουργού;
      Πάει για τα καλά σάλταραν οι εκσυχρονικές οι μεταρρυθμιστές δηλ. τα πολιτικά σούργελα που διάλυσαν και ξεπούλησν το ΠΑΣΟΚ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/10/12 01:29

      το καλό είναι ότι δεν πρόλαβε να γίνει συνομιλήτρια του πρωθυπουργού, χολέρα ε χολέρα. Η ίδια το έλεγε ρώτα την .

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος1/10/12 01:50

      το ΠΑΣΟΚ σαν κυβέρνηση αντιστάθηκε στην αηδία των ΕΟΖ. Τους τοπικούς να φοβάσαι που το γυρίζουν σε τσάμικο στο πι και φι.Ειναι πολλά τα λεφτά και μεγάλη η τοπική λαμογιά

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.