8.6.12

Συνελήφθη Γερμανός δημοσιογράφος στον Έβρο


Συνελήφθη στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, ένας 25χρονος δημοσιογράφος, υπήκοος Γερμανίας, κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και σε Ζώνη Αμυντικής Περιοχής.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο, διότι μαζί με άλλους δεκατρείς μετανάστες, εισήλθαν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο. Επισημάνεται ότι το σημείο στο οποίο εντοπίστηκαν αποτελεί Ζώνη Αμυντικής περιοχής.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 25χρονος, μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για την διακίνηση μεταναστών. Εκεί, αφού κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε άγνωστο διακινητή, ενσωματώθηκε σε μία ομάδα μεταναστών. Ακολούθως, ο διακινητής μετέφερε την ομάδα, στην Τούρκικη όχθη του ποταμού Έβρου, όπου τους επιβίβασε σε πλαστική βάρκα και εν συνεχεία μόνοι τους, εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.