6.5.12

Ο γάλλος «σοσιαλιστής» που θα φέρει αέρα αλλαγής!

Αν νομίζουν κάποιοι ότι ο Φρανσουά Ολάντ και η μπουρζουαζία που τον ακολουθεί, θα φέρουν τον αέρα αλλαγής στην Γαλλία και την Ευρώπη είναι γελασμένοι! Ούτε σχέδιο δράσης υπάρχει, ούτε θα μπορέσει να προωθήσει το πρόγραμμα του!

Καλές οι αφίσες, τα συνθήματα, τα σποτάκια με τον Μάη του ’68, αλλά τώρα είμαστε στον Μάη του 2012! Πιο άγρια και βάρβαρα δηλαδή. Δυστυχώς η Ευρώπη ξέμεινε από ηγέτες και η αναγκαία στροφή προς την πραγματική αλλαγή και την ανάπτυξη αργεί ακόμα…

11 σχόλια:

  1. ποιο άγρια ποιο άγρια ποιο βάρβαρα ....

    όταν θα μάθεις να γράφεις, θα πιάσεις και τον Ολάντ, "αριστερέ" αρθρογράφε της piazzas...
    Η Αριστερά είναι γράμματα, τέχνες και διανόηση φίλτατε· κι εδώ το (ω)!-μικρόν σου, τρύπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/5/12 17:24

      ΤΙ ΟΛΑΝΤ ΤΙ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ.... ΣΟΣΙΑ"ΛΗΣΤΕΣ" ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/5/12 18:21

      Όταν θα ξεκολλήσει η αριστερά από τα γράμματα, τις τέχνες και τη διανόηση φίλε και σταματήσει να βλέπει αφ' υψηλού εμάς τους ταπεινούς και αμόρφωτους, τότε ίσως καταφέρει να έρθει πιο κοντά στο μέσο Έλληνα και να έχουμε στην Ελλάδα την αριστερή στροφή που όλοι επιθυμούμε. Διαφορετικά θα μείνετε εσείς με τη διανόησή σας κι εμείς με τους ακροδεξιούς να μας κάθονται στο σβέρκο.
      Υ.Γ. Οι ξένες λέξεις νομίζω ότι δεν παίρνουν γενική

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/5/12 14:17

    Χειρότεροι απο το παλαιοκκε γίνατε.Τι Πλαστήρας τι Παπάγος.Τόσο μένος για το ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το υστερόγραφό σου περίμενα (αν όχι από σένα, σίγουρα από κάποιον) για να ξέρω αν έχω να κάνω με αμόρφωτο και ταπεινό όπως αυτοχαρακτηρίζεσαι. Μάλλον δεν είσαι...
    Ούτε τοποθετώ τον εαυτό μου τόσο ψηλά, απ' όπου αρνούμαι να κατέβω... Ανηφορίζω όμως κι όσο προλάβω να φτάσω. Άλλωστε δεν κομίζω καμία Αριστερά· το αντικείμενό μου, απλά, βρίσκει τη σωστή του θέση εκεί. Ένα "εκεί" που στην ουσία θα έπρεπε να είναι "εδώ", αλλά δεν εκτοξεύτηκε μόνο του, η παρηκμασμένη μεσαία τάξη του -κατά τα φαινόμενα- κεντρώου χώρου το απώθησε.
    Ποια διανόηση αρνείται να κατέβει για να σου γίνει αντιληπτή; "Ποιο" σωστά: ποιος, από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, σου είναι δυσνόητος; Δηλαδή, η όποια πρόσληψη, επιζητείται άμεσα και εύκολα χωνευτή; Στο πιάτο ρε αδερφέ; Τόσα χρόνια το έτοιμο πιάτο μας έφτασε ως εδώ. Να πάρω ως παράδειγμα έναν, τον Καστοριάδη, πόσο πια να αποδομήσει έννοιες και συστήματα για να σε αφυπνίσει; Από τη δεκαετία του '60 ακόμα... Μεγάλη χάρη σου 'κανε!
    Ποια τέχνη θέλεις να κατέβει; Είσαι με τα καλά σου;;;;; Δεν σε ξέρω, αλλά μπήκες στα δικά μου μονοπάτια και ενόχλησες. Ποια τέχνη θέλεις να κατέβει;;;!!! Και να κατέβει που;;;;!!!! Ποιος να κατέβει; Ο Ξενάκης στα σκαλιά του Μίκη; Ο Χρήστου στου Ανδριόπουλου; Ο Σακκάς στης Βίσση; Η Παξινού στα σημερινά πορνοσούργελα; Η Βενετσάνου στη Γαρμπή; Ο Μητρόπουλος στα μπουζούκια της εθνικής; Η Μπάλτσα στης Χαρούλας; Όχι πες!!!
    Ξενιτεύτηκα τόσα χρόνια, ξερίζωσα το είναι μου όλο να ξαναβρώ από που έρχομαι και που πάω, έγινα "ποιο" Έλληνας από ποτέ (εγώ και πολλοί συνάδελφοι που σε δρόμο δύσκολο και κυρίως μοναχικό βρήκαν την άκρη, πιάστηκαν από κάπου κι από κάποιον για να "κρατούν τα μπόσικα στην κατιούσα" όπως έλεγε κι ο Ρασούλης), για να μου πεις ότι βαριέσαι να προσλαμβάνεις έννοιες που θέλουν δουλειά και να σου τις δώσω έτοιμες στο πιάτο;
    Όχι, δεν είναι έτσι πως τα λες!
    ΕΣΥ θα ανέβεις, τώρα που η ροπή πήρε την κατιούσα...

    ΥΓ. Χαίρομαι όμως, με πιάνει μια σαδιστική ικανοποίηση, που τοποθετείς την Αριστερά κάπου ψηλά και δυσπρόσιτη. Δεν είναι παιχνίδι. Τα αγαθά κόποις κτώνται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/5/12 19:33

      Δεν σου είπα να κατέβει η αριστερά χαμηλά φίλε. Ούτε μπήκα στα δικά σου μονοπάτια, ούτε θα σε ενοχλούσα, αν δεν ενοχλούσες εσύ.
      Αυτό που σου λέω είναι να δεχτείς ως αριστερό όχι μόνο αυτόν που ξέρει τον Ξενάκη, τον Χρήστου και την Παξινού, αλλά και οποιονδήποτε μπορεί να μην τους γνωρίζει τόσο καλά όσο εσύ και παρ' όλ' αυτά να αισθάνεται και να είναι αριστερός, δηλαδή κατά την άποψή μου να πιστεύει και να αγωνίζεται για τις αρχές του ανθρωπισμού, της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, του κοινωνικού κράτους, του δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων κ.α.
      Και αν αισθάνεσαι την ανάγκη να διαφωνήσεις μαζί του, να διαφωνήσεις στη βάση και στην ουσία της άποψής του και όχι απαξιώνοντάς τον με την ανωτερότητα της διανόησης της αριστεράς, μόνο και μόνο επειδή έγραψε ανορθόγραφα το "πιο".

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος7/5/12 20:43

    ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΕΙΣΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.ΚΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον διαφωνούμε στο ύψος της βάσης, αλλά δεν θα καθίσω άλλο εδώ διότι δε μου περισσεύει ο χρόνος να απαντώ συνέχεια. Ξέρεις, θα θεωρούσα όλη την κουβέντα που ανοίξαμε πολύ εποικοδομητική αν γινόταν 10 χρόνια πριν, ταυτόχρονα με την κρίση της Αριστεράς στη Γαλλία. Πάνω κάτω τέτοια ζητήματα βρίσκονταν στο επίκεντρο του γενικότερου προβληματισμού, προς τα που οδεύει η Αριστερά. Όσο παρακολουθώ, όλοι δούλεψαν και ανέβηκαν. Τίποτα δεν στρώθηκε έτοιμο (κι ευτυχώς, επιστρέφουμε στο θέμα του άρθρου), αντιθέτως μέσα από έντονες ζυμώσεις στα πλαίσια μιας επιδιωκόμενης μαζικής δημοκρατίας*, προήλθε το χθεσινό αποτέλεσμα. Δυστυχώς εμείς θέλουμε να παρακάμψουμε, μας δείχνουν το σταυροδρόμι οi Γάλλοι έτοιμο και θέλουμε να βγούμε κατευθείαν εκεί. Χωρίς να υποστούμε την "ξινίλα" της ζύμωσης. Και, η βάση και η ουσία της άποψης σου, δηλ. "οι αρχές του ανθρωπισμού, της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας, του κοινωνικού κράτους, του δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων κ.α." βρίσκεται σε σημείο -δυστυχώς- δυσπρόσιτο, ακριβώς επειδή δεν θέλουμε να τη δουλέψουμε την Αριστερά. Προσέγγισες ποτέ κάποιον από τις τέχνες και τη διανόηση, να δεις αν τελικά δεν είναι -μήπως- τόσο "αφ' υψηλού";
    Το δε θέμα του ανορθόγραφου "ποιο" αγγίζει τη χαλαρή στάση όλων μας. Στους χρυσαυγίτες, δεν ξεφεύγει τίποτα. Ακόμη κι η πιο ξεκαρδιστική κοτσάνα, είναι προετοιμασμένη...
    Δουλειά σύντροφε, ακόμη και στα εκ παραδρομής λάθη! Και πάνω στην αυτονόητη βάση της έννοιας του ανθρωπισμού, που τόσο εύκολα δεν κατακτιέται...

    *θεμέλιο, Παν. Κονδύλης, Η παρακμή του Αστικού Πολιτισμού, IV.2., σελ. 231

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ανώνυμε 10:43, με έθεσες προ της κενότητας μου. Την αιτία δηλ. που ασχολούμαι με την τέχνη... και όχι με την πολιτική. Άλλωστε, όπως φαίνεται δε θα ήμουν στο απυρόβλητο, όπως σχεδόν όλοι όσοι μπήκαν στο παιχνίδι και παρότι τρώνε τόσα χρόνια, είναι πάντα εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος7/5/12 22:53

    Να μην καθίσεις άλλο εδώ. Να πας από εκεί που ήρθες. Να κάνεις τη δουλειά σου στον τομέα της πνευματικής νοημοσύνης, αλλά μην ξεχνάς ότι υπάρχει και η συναισθηματική νοημοσύνη, την οποία απ' ότι βλέπω έχεις αφήσει ακαλλιέργητη. Το πνεύμα χωρίς το συναίσθημα δυστυχώς μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Και πραγματικά χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι οι χρυσαυγίτες, τους οποίους απ' ότι βλέπω, έστω και ενδόμυχα, θαυμάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/5/12 00:09

      “Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.
      Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία. Αυτή η παιδεία που δεν εφησυχάζει ούτε δημιουργεί αυταρέσκεια στον σπουδάζοντα, αλλά πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα και την ανασφάλεια. Όμως μια τέτοια παιδεία δεν ευνοείται από τις πολιτικές παρατάξεις και από όλες τις κυβερνήσεις, διότι κατασκευάζει ελεύθερους και ανυπότακτους πολίτες μη χρήσιμους για το ευτελές παιχνίδι των κομμάτων και της πολιτικής. Κι αποτελεί πολιτική «παράδοση» η πεποίθηση πως τα κτήνη, με κατάλληλη τακτική και αντιμετώπιση, καθοδηγούνται, τιθασεύονται.
      Τάδε Έφη ο Μάνος Χατζιδάκις, Ανώνυμε May 7, 2012 12:53 PM:
      Μην κρίνεις, εξ ιδίων, τα αλλότρια!

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.