7.5.12

Ποιοι βουλευτές εκλέγονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης


Από τους 17 βουλευτές που εκλέγονται στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η ΝΔ κατάφερε να εκλέξει 8 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ 4, ο ΣΥΡΙΖΑ 3 και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2. Ειδικότερα:

Τέσσερις βουλευτές εκλέγονται συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Η ΝΔ εκλέγει τρεις βουλευτές και ο ΣΥΡΙΖΑ έναν. Από τη ΝΔ εκλέγονται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο πρώην υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Καλαντζής και ο Γιάννης Πασχαλίδης.
Από το ΣΥΡΙΖΑ, που πρώτη φορά στην ιστορία του εκλέγει βουλευτή στην Καβάλα, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης.
Με βάση τη ροή των αποτελεσμάτων, έως τις 4 τα ξημερώματα και οι τέσσερις έδρες δίνονταν στη ΝΔ, στη συνέχεια άλλαξαν οι έδρες από μία για τα τέσσερα πρώτα κόμματα του νομού (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες). Λίγο μετά τις 9 έχασε την έδρα το ΠΑΣΟΚ (από καραμπόλα με τον Πειραιά) που πήγε στη ΝΔ και νωρίς το μεσημέρι, πέρασε μια ακόμη έδρα στη ΝΔ σε βάρος της έδρας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας εκλέγονται συνολικά τρείς βουλευτές. Πρώτος σε σταυρούς στη ΝΔ είναι ο Δημήτρης Κυριαζίδης, καθώς υπολείπονται αρκετά ο Θωμάς Μαργαρίτης και ο τέως βουλευτής, Μαργαρίτης Τζίμας.
Από το ΠΑΣΟΚ προηγείται ξεκάθαρα ο Χρήστος Αηδόνης και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο πρόεδρος του συλλόγου Πολυτέκνων Νικόλαος Σμολοκτός. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Σμολοκτός τόνισε την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικού σκοπού συμπληρώνοντας πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
«Πρέπει να πάμε μπροστά και να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά καλώντας τους νέους βουλευτές να ακούσουν και να σεβαστούν τις επιθυμίες της κοινωνίας.
Στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Θράκης είχαμε τον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίζει την Ξάνθη, το ΠΑΣΟΚ να κρατά στη Ροδόπη και η ΝΔ να επικρατεί στον Έβρο.
Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, δυο έδρες παίρνει η ΝΔ και από μία το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ειδικότερα, βουλευτές εκλέγονται:
Από την ΝΔ, οι Κυριάκος Γεροντόπουλος με 11.248 ψήφους και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος με 8.962 ψήφους. Από το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Ντόλιος με 6.305 ψήφους. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Μαρίνος Ουζουνίδης με 2.559 ψήφους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ που αναδείχτηκε πρώτο κόμμα με ποσοστό 23,74%, η ΝΔ που ήρθε δεύτερη (21,82%) και το ΠΑΣΟΚ τρίτο (12,49%), από τα καταμετρημένα μέχρι τώρα ψηφοδέλτια στην τριεδρική Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, εκλέγουν από έναν βουλευτή.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Ζεϊμπέκ Χουσεϊν με 9.755 ψήφους, από τη ΝΔ ο Αλέξανδρος Κοντός με 5.465 ψήφους και από το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτριος Σαλτούρος με 1.752 ψήφους.
Στον «πράσινο» για ακόμη μία φορά νομό Ροδόπης της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπου το ΠΑΣΟΚ προηγήθηκε με σημαντική διαφορά από τη δεύτερη ΝΔ, συγκεντρώνοντας την προτίμηση του 26,71% του εκλογικού σώματος, προηγείται σε σταυρούς προτίμησης ο Χατζηοσμάν Αχμέτ (10.681), ακολουθούμενος από τον Γιώργο Πεταλωτή (4.359).
Ο κ. Χατζηοσμάν ευχαρίστησε μετά το τέλος των αποτελεσμάτων τον κόσμο που τον ψήφισε και τόνισε πως «γνωρίζει τις δυσκολίες που περνάει, είμαι και θα είμαι πάντα στη διάθεσή τους σε όποιο πρόβλημα τους απασχολεί», ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να συνεχίσει την αρμονική συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς και φορέων για την επίλυση των προβλημάτων της Ροδόπης.
Από τη ΝΔ, που έλαβε στο νομό Ροδόπης ποσοστό 18,26%, προηγείται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (7.749) και έπεται ο Εμίνογλου Μεμέτ με 2.085 σταυρούς.
Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε πως θα υπηρετήσει το συμφέρον της Ροδόπη, μιας και «η επόμενη μέρα, είναι μέρα ευθύνης». Τέλος επεσήμανε πως στόχος του είναι η Ροδόπη να «επιστρέψει στο μέλλον και να δικαιωθούν οι προσδοκίες των κατοίκων της».
Τρίτο κόμμα στο νομό αναδείχτηκε η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να εισέλθει στη Βουλή.
Από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 9,40% και αναδείχτηκε τέταρτο κόμμα, παίρνοντας την τρίτη έδρα του νομού, προηγείται ο  Καρά Γιουσούφ Αϊχάν με 2.886 σταυρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.