25.1.12

Συνέχιση λειτουργίας των Λατομείων Κουφόβουνου στον Έβρο

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου απάντησε στην ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή για τη «συνέχιση των Λατομείων Κουφόβουνου και την ένταξή τους στο Άρθρο 53 του Ν 4030/2011».

Ο Υπουργός αναφέρει πως «τα λατομεία λειτουργούσαν χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες εκμετάλλευσης και χωρίς την αναγκαία θεσμοθέτηση λατομικής περιοχής, που θα όφειλε να είχε γίνει από την Ενιαία Ν.Α Έβρου-Ροδόπης.
Παρόλα αυτά, τα λατομεία υπήχθησαν το 2005, με απόφαση του τότε Νομάρχη Έβρου-Ροδόπης, στις διατάξεις του Ν. 2837/2000 και παρατάθηκε ο χρόνος λειτουργίας τους έως τις 31-05-2011». Η λύση που προκρίνει σήμερα το ΥΠΕΚΑ είναι η εκ νέου θεσμοθέτηση λατομικών περιοχών στο Νομό Έβρου, ώστε αυτές να καλύπτουν και την ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου.
Η διαδικασία καθορισμού της νέας λατομικής περιοχής είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Γι’ αυτό το λόγο και το Υπουργείου παρέτεινε το χρονικό περιθώριο καθορισμού των λατομικών περιοχών για μία ακόμη πενταετία ούτως ώστε να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος για τις Περιφέρειες να τις οριοθετήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.