14.10.11

Για πρώτη φορά και στις Κοινότητες η αυτοκινούμενη σκούπα του Δήμου Δράμας


Ενισχύεται με διαφανείς διαδικασίες  ο τομέας καθαριότητας και στις Κοινότητες του Δήμου Δράμας με την υπηρεσία του σαρώθρου (αυτοκινούμενη σκούπα) που  έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά και θα καλύπτει καθημερινά 20 χιλιόμετρα στην πόλη και περιφερειακά εντός των ορίων του Δήμου.

Το έργο της σάρωσης παραλήφθηκε μετά από  δημοπρασία και έχει συνολικό  προυπολογισμό 52.000 ευρώ. Για το ίδιο έργο πέρσι χωρίς να περιλαμβάνεται η σάρωση στις τοπικές και Δημοτικές κοινότητες,  είχαν γίνει 2 απευθείας αναθέσεις ύψους 30.000 ευρώ.
«Οι  Κοινότητες για πρώτη φορά θα έχουν υπηρεσίες αυτής της μορφής. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε και με τον τρόπο αυτό  όπως και με άλλες παρεμβάσεις την ποιότητα ζωής στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου. Το Σάρωθρο θα κινείται 3 ημέρες εντός της πόλης και 2 ημέρες στις κοινότητες», τόνισε ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος  Χαρακίδης.
Συμπλήρωσε δε, ότι «όπως είναι γνωστό η λειτουργία της καθαριότητας στον Δήμο αναβαθμίζεται και σε σχέση με πέρσι έχει αυξηθεί ο χώρος ευθύνης των οδοκαθαριστών κατά 50%. Η παρουσία των απορριμματοφόρων είναι πλέον τακτική και η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται και σε ημέρες αργιών.
Εξάλλου  γίνεται πλέον τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων στα πάρκα, στην πόλη και στις Κοινότητες. Ειδικότερα από το 2012 η καθαριότητα θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αφού θα γίνεται πλύσιμο αλλά και απολύμανση των κάδων και των φρεατίων αποχέτευσης του Δήμου. Κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.