18.5.10

Για τα μάτια της Ντόρας! Διαγραφές στην Θράκη…

Δυο γυναίκες της ΝΔ, εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεση τους με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τη Ντόρα Μπακογιάννη. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ και μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Κομοτηνής Μάγδα Γιαμουστάρη σχολίασε επικριτικά σε συνέντευξη της στην τοπική εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης» την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν φοβάται την διαγραφή για τα όσα είπε.

Από την άλλη η Αιμιλία Κασιμάτη, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στον Έβρο και πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου με επιστολή της στην Γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος, τους ενημερώνει να την διαγράψουν από τα μητρώα μελών του κόμματος, καθώς οι πολιτικές που ακολουθεί αυτή την στιγμή η ΝΔ, είναι αντίθετες προς τις αρχές τις.
Η επιστολή παραίτησης, η οποία κοινοποιήθηκε σήμερα το πρωί και στους φίλους της Αιμιλίας Κασιμάτη στο Facebook (πρωτοποριακό), έχει ως εξής:
Κύριε Πρόεδρε της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, επί είκοσι έξι χρόνια αγωνίστηκα για τις ιδέες και τις αρχές που η μεγάλη μας παράταξη πρέσβευε.
Σε αυτή την κρίσιμη για την Πατρίδα μας στιγμή η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δείχνει να τρέμει το πολιτικό κόστος με στάση που δεν αρμόζει στα ιδεώδη της φιλελεύθερης παράταξης που υπηρέτησα και πίστεψα.
Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ο λαϊκισμός δεν είναι αυτά για τα οποία αγωνίστηκα. Η Νέα Δημοκρατία με τίμησε και την τίμησα πάντοτε από θέσεις εκλεγμένες και άμισθες. Ο σεβασμός μου στους ψηφοφόρους και τους ανιδιοτελείς αγωνιστές της είναι και θα είναι απεριόριστος αλλά η συνείδηση είναι αυτή που πάντοτε καθόριζε τις πράξεις μου.
Η πολιτική σιωπή πρέπει να σπάσει αν θέλουμε να κοιτάμε στα μάτια αύριο τα παιδιά μας και να τους πούμε πως δεν λιποψυχήσαμε την ώρα της μάχης της Πατρίδας για να αποκομίσουμε κομματικά οφέλη. Δεν εγκαταλείπω τις ιδεολογικές αρχές και τα πιστεύω μου, δεν αισθάνομαι ότι εγκαταλείπω τη Νέα Δημοκρατία γιατί απλά δεν είναι πια αυτή για την οποία πάλεψα κάθε ημέρα της ζωής μου.
Είμαι και θα παραμείνω ενεργός πολίτης, με ελεύθερη σκέψη αλλά η συνείδησή μου δεν μου επιτρέπει να συμβάλω στη νόθευση των ιδεολογικών αρχών του κόμματος μας. Παρακαλώ να με διαγράψετε από τα μητρώα μελών του κόμματος.
Αιμιλία Κασιμάτη
Κοινοποίηση: Γραμματεία Οργανωτικού
Γραμματεία Πολιτευτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.