1.3.14

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis

Ο δημοσιογραφικός όμιλος Μπόμπολα παρουσιάζει σήμερα τη δημοσκόπηση της Metron Analysis στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», η οποία δίνει κι αυτή, προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στις Ευρωεκλογές, όσο και για τις εθνικές εκλογές. Πιο συγκεκριμένα:
Για τις Ευρωεκλογές
Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές το κόμμα της ΝΔ συγκεντρώνει 17,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,8%, το ΠΑΣΟΚ 4,4%, οι ΑΝΕΛ 3,6%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,9%, το ΚΚΕ 5,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 36,5%.
Σε ότι αφορά την εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 29,7%, το ΠΑΣΟΚ 6,9%, οι ΑΝΕΛ 5,7%, η Χρυσή Αυγή 9,6%, η ΔΗΜΑΡ 4,6%, το ΚΚΕ 8,2% και άλλα κόμματα 7,6%.
Για τις εθνικές εκλογές
Σε ότι αφορά τις βουλευτικές εκλογές, η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής: ΝΔ 19,8%, ΣΥΡΙΖΑ 20,3%, ΠΑΣΟΚ 4,5%, ΑΝΕΛ 4,1%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΔΗΜΑΡ 3,2%, ΚΚΕ 6%, ΑΛΛΟ 4,8% ΚΑΙ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 30,5%.
Στην εκτίμηση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, τα ποσοστά που συγκεντρώνουν είναι: ΝΔ 28,5%, ΣΥΡΙΖΑ 29,2%, ΠΑΣΟΚ, 6,4%, ΑΝΕΛ 5,9%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,7%, ΔΗΜΑΡ 4,7%, ΚΚΕ 8,7%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 6,9%.
Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με 36%, έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται 10 μονάδες (47% έναντι 37%).

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/3/14 22:10

    Αλ. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ιστορία της Ελλάδας»

    Βασικά ΑΝ συμμετάσχει σε μια κάποια κυβέρνηση ο Τσίπρας σαν Πρωθυπουργός, θα είναι η πρώτη κυβέρνηση της "αριστεράς" με 4% + 23% ατόφιο ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/3/14 22:11

    Σε άλλα νέα της ημέρας.....η χώρα με την οικονομία-πρότυπο Βενεζουέλα, βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου...They are finished...

    ¨Ουκρανία, Βενεζουέλα, Αργεντινή, Τουρκία, Συρία...

    Στην "κατεχόμενη" και "υπό Χουντικό καθεστώς" Ελλάδα, αναζητούμε καλογουλιασμένο χταπόδι και φρέσκες γυαλιστερές.

    Όχι άλλο κάρβουνο, μόνο για τις σχάρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/3/14 11:52

    Tι θυμήθηκα; Τους αγανακτισμένους. Αλήθεια, τι κάνουν όλοι αυτοί οι "αγωνιστές"; Γιατί πλέον δεν διαδηλώνουν κατά του "επονείδιστου" μνημονίου καί της "κατοχικής" κυβερνήσεως της Μέρκελ; Τι συνέβη; Υποθέτω πως θα έπεσε μερικά cents η τιμή του καφέ καί φυτοζωούν περισσότερες ώρες στις καφετέριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/3/14 12:03

    Μετά το βιντεάκι που "συγκίνησε τον κόσμο", το κοριτσάκι που "άφησε άφωνη την ανθρωπότητα", το γέρο που "έμεινε άφωνος από το κλάμα" βγήκε και το κόμμα "που φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ".

    Με συγχωρειτε σύντροφοι και συντρόφισσες, αλλά αν κάτι τσαντίζει σίγουρα το ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΩΣ είναι η ψήφος σε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.

    Τα υπόλοιπα είναι της φαντασίας και της προπαγάνδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/3/14 12:04

    Η κυβέρνηση (και όχι μόνο) είχε μια δυσανεξία στις μεταρρυθμίσεις έτσι κι αλλιώς. Τώρα που είμαστε και σε προεκλογική περίοδο πιο πιθανή θεωρώ την επανασύσταση της αγροφυλακής παρά οτιδήποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/3/14 12:06

    ΣΚΑΪ «Μα πως λέτε ότι είναι πρότυπο η Βενεζουέλα κύριε Τσακαλώτο; Δεν έχουν ούτε χαρτί υγείας, ούτε γάλα!»

    «Γιατί εδώ έχουμε γάλα;»

    Άντε συζήτα μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/3/14 15:21

    Ο τρελός και η τρέλα του.

    "Σε εκτενή αναφορά του στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα,ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στους επόμενους λίγους μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πλέον κυβέρνηση εν αναμονή, αλλά θα είναι η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ιστορία της Ελλάδας. Και θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν,ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους και τις πολιτικές πεποιθήσεις. Ο λαός και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα βαδίσουν μαζί τον μακρύ, δύσκολο, αλλά γεμάτο ελπίδα και θετικές προσδοκίες δρόμο της ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης, είπε ο κ.Τσίπρας."

    Ώπα, ώπα, δεν μας τα λες καλά.

    Για ποια "κυβέρνηση της αριστεράς" που θα είναι ΟΛΩΝ των Ελλήνων μιλάς αγορίνα μου; Εδώ έχεις αφρίσει, μας έχεις ζαλίσει με τα "ή εσείς ή εμείς", έχεις σκυλοβρίσει τους πάντες, ακόμα και συγγενείς σου χώρους, προβάλλεις συνεχώς μα συνεχώς διχαστικά μηνύματα, έχεις αγκαλιάσει οποιονδήποτε ψεκασμένο υπάρχει και δεν υπάρχει, και σε κάθε ευκαιρία δεν παύεις να δείχνεις ευτέλεια χαρακτήρα και μικρότητα ψυχής. Τόσο που το φοβάμαι πως αν, λέμε αν, αποκτούσες ποτέ αυτοδυναμία (ΝΟΤ ) θα κινούσες ουρανό και γη να μας βρεις και να μας κλείσεις τα σπίτια μικρό μου αγόρι.

    Μας δουλεύεις;

    Άσε τα σάπια. Έχεις ενοχλήσει και προσβάλλει πάρα πολύ κόσμο και με τους ηλίθιους ακτιβισμούς και συγκαλυμμένες ενέργειες που κάνετε να μη γίνει καμιά επένδυση στην Ελλάδα σας έχουν αντιπαθήσει ακόμα περισσότεροι διότι ο κόσμος θέλει δουλειά και ξέρει ότι θα την αποκτήσει μόνο με νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα που θα προέρχονται από επενδύσεις και όχι από το "δημόσιο" που τόσο αγαπάς.

    Οπότε κάνε στην άκρη, όλοι μας έχουμε πάει και από ένα σχολείο ή πανεπιστήμιο, και ξέρουμε, και ποιος είσαι, και τι θα (μας) κάνεις έτσι και έρθεις αυτοδύναμος (λέμε τώρα). Οπότε πάψε να δηλητηριάζεις με μίσος την κουρασμένη χώρα σου και άσε μας να δούμε τι θα κάνουμε. Αλλιώς θα τα κάνεις μαντάρα σε εβδομάδες δε θα προλάβεις ούτε στο αεροδρόμιο να φτάσεις και το ξέρεις.

    Άντε τελείωνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.