13.3.14

Η Ελένη Λαφτσή στη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κομοτηνής

Κοντά στους Δημοτικούς Αστυνομικούς και στους Σχολικούς Φύλακες, αλλά και όλους τους Δημοτικούς Υπαλλήλους του Δήμου Κομοτηναίων, που βρίσκονται στα πρόθυρα της διαθεσιμότητας και της απόλυσης, βρέθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηναίων, Ελένη Λαφτσή, μαζί με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους από την παράταξη ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή.
Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί και οι Σχολικοί Φύλακες, έχοντας και την συμπαράσταση και των συναδέλφων τους Δημοτικών Υπαλλήλων, κράτησαν υπό κατάληψη το Δημαρχιακό Κατάστημα, από τις 10 έως τις 11 το πρωί, καλώντας και άλλους πολίτες για συμπαράσταση, καθώς ο πέλεκυς των απολύσεων δεν θα σταματήσει. Πρόκειται για 29 άτομα συμπολίτες μας που λήγει η διαθεσιμότητα τους στις 22 Μαρτίου και από κει και μετά, καθώς δεν βρέθηκε θέση ανοικτή στο δημόσιο, θα δουν την πόρτα της απόλυσης.
Η Ελένη Λαφτσή δήλωσε την πλήρη συμπαράστασή της και επανέλαβε τις δεσμεύσεις της για μάχη για να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές. Πιο συγκεκριμένα στις δηλώσεις προς τα ΜΜΕ τόνισε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαλύεται. Ολόκληρες δομές απαξιώνονται με απώτερο στόχο να δοθούν στα ιδιωτικά συμφέροντα. Χιλιάδες πολίτες οδηγούνται στην απόλυση και αυτό έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην προσωπική του ζωή, αλλά κυρίως στην κοινωνική συνοχή.
Οι καταστροφικές αυτές πολιτικές βρίσκουν συμμάχους,- τουλάχιστον αν δεν βρίσκουν συμμάχους, δεν βρίσκουν αντιπάλους τους τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια που τη Τοπική Αυτοδιοίκηση λεηλατείται και από προσωπικό, όχι μόνο δεν αντιστάθηκαν, αλλά με την ένοχη σιωπή του έβαλαν πλάτες, στο να συντελεστεί αυτό το έγκλημα.
Ο μόνος δρόμος για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος και αυτή η διάλυση, είναι στις επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η τοπική κοινωνία να δώσει τη δύναμη στις δυνάμεις και σε αυτά τα πρόσωπα, που έχουν τη διάθεση και τη θέληση να συγκρουσθούν και να ανατρέψουν αυτό το σκηνικό, για μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και που θα μπορεί να ασκήσει ουσιαστική κοινωνική πολιτική, ώστε να κρατήσει όρθια την κοινωνία.
Εμείς απευθυνόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο στους συμπολίτες μας και τους ζητάμε μέσα σε αυτή την εξαθλίωση, όχι απλώς να μας ενισχύσει, αλλά να μας δώσει αυτή τη δύναμη να διαδραματίσουμε καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε κάθε περίπτωση δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων  και ολόκληρης της  τοπικής κοινωνίας για τα δίκαια αιτήματά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.