13.3.14

Συναντήσεις με παραγωγούς και κτηνοτρόφους της Ροδόπης θα πραγματοποιήσει ο Τσαυτάρης

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Μόσχο Κορασίδη, πραγματοποίησαν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν μαζί με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Άρη Γιαννακίδη.
Μεγάλο μέρος της συζήτησης αναλώθηκε στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στη Ροδόπη, ενώ στο τραπέζι τέθηκαν και ευρύτερα ζητήματα του αγροτικού κόσμου. Συγκεκριμένα, οι δύο άντρες μετέφεραν στον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα την ανησυχία των καπνοπαραγωγών, βαμβακοπαραγωγών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας για το καθεστώς των επιδοτήσεων που θα ισχύσει την φετινή μεταβατική χρονιά.
Ζήτησαν μάλιστα από τον Υπουργό να επισκεφτεί την Ροδόπη για να ενημερώσει ο ίδιος τους παραγωγούς, κτηνοτρόφους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 (νέα ΚΑΠ) και κυρίως, για τις ενισχύσεις καθώς αποτελεί πρωταρχικό μέλημα του αγροτικού κόσμου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε και σε πρόσφατα ζητήματα, όπως η αξιολόγηση των πορισμάτων του ΕΛΓΑ για την βροχόπτωση και την χαλαζόπτωση που έπληξε μεγάλο ποσοστό παραγωγών στην Ροδόπη την καλλιεργητική χρονιά 2013, καθώς επίσης για το πρόβλημα της ευλογιάς που αποτέλεσε βαρύ πλήγμα για την ντόπια κτηνοτροφία.
Στο τέλος της σύσκεψης ο Υπουργός δεσμεύτηκε να μεταβεί στη Ροδόπη σε εύλογο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους, να καταγράψει τα προβλήματα και να δώσει οριστικές και βιώσιμες λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.