9.3.14

Καταδικάστηκε υπάλληλος του Δήμου Ορεστιάδας για παράβαση καθήκοντος

Καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, ο υπάλληλος του Δήμου Σαράντης Παπαδόπουλος, ο οποίος τυγχάνει να είναι και δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας. Ο κατηγορούμενος δέχθηκε την ποινή των 14 μηνών για Παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, απιστία σχετικά με την περιουσία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Στη δίκη ήταν κατηγορούμενος και ο τότε Δήμαρχος Βύσσας Παναγιώτης Σιανκούρης, ο οποίος όμως απαλλάχθηκε για τις κατηγορίες. Η καταδικαστική απόφαση οδήγησε τον Δήμαρχο Ορεστιάδος Δημήτρη Μουζά, να θέσει σε αργία τον υπάλληλο. Από την μεριά του ο κ. Παπαδόπουλος θα διεκδικήσει καλύτερη απόφαση στο Εφετείο αφού η ποινή που του επιβλήθηκε είναι εφέσιμη.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο υπάλληλος του Δήμου Ορεστιάδος εξέδωσε το 2009 άδεια οικοδομική στο αναψυκτήριο που βρίσκεται στον ποταμό Άρδα, παρότι ο σχετικός φάκελος ήταν ελλιπής και χωρίς να λάβει υπόψη ότι το αναψυκτήριο βρισκόταν εντός της όχθης του ποταμού. Από την άλλη ενέκρινε έγγραφα τα οποία δεν ήταν υπογεγραμμένα, από την αρμόδια επιτροπή στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος και εξάλειψε πρόστιμο 32.217, 24 ευρώ!!!
Τέλος, την περίοδο από 1-11-2011 έως 4-10-2013, ως Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ορεστιάδος παρέλειψε να μεριμνήσει για την σύνταξη έκθεσης αυθαιρέτου και υπολογισμού προστίμου για κτίσματα αυθαίρετα τα οποία βρίσκονται στο αναψυκτήριο του ποταμού Έβρου και τα οποία εντοπίσθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.