5.2.14

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων στα μνημεία της UNESCO

Η πορεία ολοκλήρωσης του φακέλου της υποψηφιότητας του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων ώστε να ενταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, εξετάστηκε στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καβάλας με τη συμμετοχή όλων εμπλεκόμενων πολιτικών φορέων, του Δήμου, της Αντιπεριφέρειας, του ΤΕΕ – ΑΜ, των υπηρεσιακών παραγόντων, των στελεχών της ΙΗ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, της 12ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ.
Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής ανοίγοντας τη συνάντηση της ομάδας εργασίας υπογράμμισε πως ο Δήμος Καβάλας όλο αυτό το διάστημα έκανε μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ο φάκελος υποψηφιότητας των Φιλίππων που ουσιαστικά αποτελεί και εθνική υποψηφιότητα της Ελλάδας προς την  UNESCO.
Ο δήμαρχος τόνισε πως στόχος είναι ο φάκελος να ολοκληρωθεί στο σύνολό του μέσα στο Καλοκαίρι ώστε τον Σεπτέμβριο το Υπουργείο Πολιτισμού να τον καταθέσει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και τον Φεβρουάριο του 2015 να γίνει η αξιολόγησή του από το διεθνή οργανισμό.  Επίσης, εξήρε τη συμβολή του πρώην αντιδημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου στην όλη προσπάθεια ως άριστο γνώστη του έργου και σημείωσε ότι αποτελεί τον βασικό σύνδεσμο του Δήμου Καβάλας με την ομάδα εργασίας για την προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας.
Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια αναδρομή των μέχρι σήμερα εργασιών που επιτελέστηκαν σε όλα τα επίπεδα και συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν. Η επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας έχει προγραμματιστεί να γίνει μέσα στο Μάρτιο ώστε στη συνέχεια ο φάκελος να παραδοθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο με τη σειρά του θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είναι έτοιμος προς κατάθεση στην UNESCO τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.