19.2.14

Συλλυπητήρια επιστολή του Περιφερειάρχη για τον θάνατο του Dimcho Mihalevski

Την βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του Βούλγαρου βουλευτή και πρώην Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Dimcho Mihalevski, μετά από σοβαρή επιπλοκή της υγείας του, εξέφρασε με σχετική επιστολή  την οποία απέστειλε στο Προξενείο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη ζητώντας να μεταβιβαστεί στην Βουλγαρική Βουλή και στους οικείους του, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης.
Ο αείμνηστος Βουλευτής γεννήθηκε στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας και ασχολούμενος από νωρίς με τα κοινά, εξελέγη βουλευτής και διατέλεσε Υπουργός Υποδομών της γειτονικής χώρας. Εξέχουσα προσωπικότητα της πολιτικής της Βουλγαρίας εργάστηκε με μεγάλο πάθος για την διάνοιξη του κάθετου άξονα Κομοτηνή Νυμφαία Μάκαζα Κίρτζαλι, διαβλέποντας την τεράστια αναπτυξιακή προοπτική που η υποδομή αυτή θα δημιουργούσε για τις οικονομίες των 2 χωρών.
Μάλιστα παρέστη και στα εγκαίνια του δρόμου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ήταν φίλος της Ελλάδας και εργάστηκε μεθοδικά και συστηματικά πάνω σε μία σειρά διακρατικών ζητημάτων κυρίως σε θέματα υποδομών. Ο θάνατος στα 48 του μόλις χρόνια  τον βρήκε βουλευτή Μπουργκάζ. Στην εξόδιο ακολουθία η οποία εψάλη στην γενέτειρά του, το Κίρτζαλι, όπου και ετάφη, παρέστη, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κώστας Κατσιμίγας.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
«Αξιότιμε Κύριε Πρόξενε

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το πρόωρο θάνατο το Dimcho Mihalevski, βουλευτή Μπουργκάζ, κορυφαίου πολιτικού άνδρα της Βουλγαρίας και πρωταγωνιστή της προσέγγισης, της φιλίας και της συνεργασίας των Λαών των Βαλκανίων. Μας είναι γνωστός ο αγώνας του για τη λειτουργία του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας / Makaza.

Ο αδόκητος θάνατός του δεν πλήττει μόνο το βουλγαρικό λαό αλλά και όλους τους Λαούς της Βαλκανικής. Τον γνωρίσαμε σαν φίλο και θα τον θυμόμαστε έτσι για πάντα. Παρακαλώ διαβιβάστε τα εγκάρδια συλλυπητήρια μου τόσο στο πρόεδρο του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου όσο και στην οικογένειά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.