21.2.14

Συνάντηση Ελένης Λαφτσή με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Μια θερμή χειραψία ήταν το επιστέγασμα μια πολύ χρήσιμης συνάντησης της υποψήφιας Δημάρχου Κομοτηναίων, Ελένης Λαφτσή, με την πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά.
Η συνάντηση είχε ως στόχο να δηλωθεί η συμπαράσταση από πλευράς της Δημοτικής Παράταξης «ΠΟΛΗ-τική ΑΝΑΤΡΟΠΗ», στην πρόεδρο, που εδώ και καιρό υφίσταται διαδοχικές διώξεις και κατηγορείται για απείθεια, -με τελευταία την καταδικαστική απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού- για τους αγώνες που έδωσε μαζί με παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής της Ροδόπης, προκειμένου να  μη μετατραπεί η Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, σε κέντρο κράτησης μη νόμιμων μεταναστών, τον Αύγουστο του 2012.
Παράλληλα η υποψήφια Δήμαρχος ενημερώθηκε για τα προβλήματα των Αστυνομικών, που έχουν να κάνουν με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, σε υλικοτεχνική υποδομή, ακόμα και σε καύσιμα, τα οποία πολλές φορές αναγκάζονται να βάζουν από την τσέπη τους, για να κάνουν το καθήκον τους.
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της κ. Τζατζανά στα κρατητήρια Κομοτηνής και Ιάσμου, η χωρητικότητα των οποίων είναι για 14 άτομα, κρατούνται όμως τα διπλάσια και υπερδιπλάσια άτομα,  σε συνθήκες άθλιες  για Αστυνομικούς και κρατούμενους.
Όπως συμπέρανε η κ. Λαφτσή, οι Αστυνομικοί,  με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, παρεμποδίζονται να πράξουν το καθήκον τους, που είναι η προστασία του Πολίτη.
Συγκεκριμένα η κ. Λαφτσή στις δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους τόνισε ότι, «ως Δημοτική παράταξη ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση με το σωματείο των Αστυνομικών, γιατί θεωρούμε ότι αυτή η καταδικαστική απόφαση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποτιμηθεί, ως μία πράξη που στρέφεται ενάντια στον συνδικαλισμό και γιατί επί πλέον θεωρούμε  ότι πρέπει να αναβαθμισθεί ο ρόλος του Αστυνομικού, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει  με αποτελεσματικότητα στον πρωταρχικό του  ρόλο, που είναι  η προστασία του πολίτη. Ακούσαμε με προσοχή την πρόεδρο των Αστυνομικών την κ. Τζατζανά κι όσον αφορά τα αιτήματα του κλάδου κι όσον αφορά τις επιθέσεις που δέχθηκαν  στο πρόσωπό της όλοι αυτοί που συνεχίζουν να ασκούν το δικαίωμα να διεκδικούν τα αυτονόητα, με προφανή βέβαια στόχο να δημιουργηθεί ένα κλίμα πιέσεων, χειραγώγησης και εκφοβισμού.
Αυτή η απόφαση, προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, διότι η κ. Τζατζανά ως πρόεδρος υπερασπίστηκε ένα ζήτημα που αφορά όλη την τοπική κοινωνία, μαζί με όλους τους φορείς της πόλης. Υπονομεύει τα δημοκρατικά δικαιώματα και εκθέτει την πολιτική ηγεσία και την εμπλοκή της στην διαμόρφωση αυτής της εκφοβιστικής και εκβιαστικής, θα μπορούσα να πω απόφασης, η οποία σε τελική ανάλυση, στρέφεται εναντίον όλης της κοινωνίας. Εμείς ως Δημοτική παράταξη στηρίζουμε διαχρονικά τα δίκαια  αιτήματα των Αστυνομικών και θα είμαστε δίπλα τους και το δηλώνουμε και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα στην πρόεδρό τους την κ.Σταυρούλα Τζατζανά,  σε όλο αυτό το διάστημα των διώξεων που υφίσταται».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/2/14 15:21

    Πολύ πρόσφατα γνωστή τραγουδίστρια υποχρεώθηκε να προβεί σε «απόσυρση» δηλώσεων της, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν αντιπροοδευτικές και μη αρεστές σε γνωστό πρυτανείο, το οποίο διαθέτει μια πανίσχυρη δύναμη πυρός τόσο στα συμβατικά όσο και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αλλά κυρίως, στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται, ξεκάθαρα, για μια ιδεολογική τρομοκρατία την οποία ασκούν σε διατεταγμένη υπηρεσία άνθρωποι ολοκληρωτικής νοοτροπίας και πρακτικής. Ουσιαστικά, έχουμε μια προσπάθεια για τη δημιουργία ευπειθών και υπάκουων διανοουμένων και δημιουργών προς ένα τύπο και είδος εξουσίας (η οποία τολμά να παρουσιάζεται ως δημοκρατική και προοδευτική, με ό,τι αυτό σημαίνει στις μέρες μας). Το τραγικό σε τούτη την ιστορία είναι ότι οι απόγονοι εκείνων που υπέφεραν από τους νικητές του Εμφυλίου πολέμου με τις περιβόητες «δηλώσεις νομιμοφροσύνης» και την συνακόλουθη ταπείνωση και εξευτελισμό, σήμερα πρωτοστατούν σε παρόμοιες δημόσιες τοποθετήσεις κατά δημιουργών και καλλιτεχνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/2/14 15:22

    Οι μόνοι καλοί μπατσοι είναι τα ΜΑΤ της μπολιβαριανής λατινικής αστυνομίας της Βενεζουέλας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.