7.2.14

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών του Έβρου

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και αγροτών σημειώθηκαν το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη, όταν τα τρακτέρ των διαμαρτυρόμενων προσπάθησαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της πόλης.
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που επέβαιναν στα τρακτέρ έσπασαν τον κλοιό των ΜΑΤ στην είσοδο της πόλης, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με ρήξη χημικών, ενώ αστυνομικές πληροφορίες μιλούν για συλλήψεις οδηγών τρακτέρ. Να σημειωθεί πως οι αγρότες ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία, να συναντηθούν με την αντιπεριφερειάρχη Έβρου και να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. 
Με ανακοίνωση της, η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καταγγέλλει «τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που με ΜΑΤ, χημικά και ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν με βίαιο τρόπο (κυριολεκτικά κινδύνεψαν ζωές αγροτών) να εμποδίσουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νοτίου Έβρου να πραγματοποιήσουν ειρηνική διαδήλωση με τα αγροτομηχανήματά τους». Παράλληλα το ΚΚΕ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Έβρου «να απαντήσουν στον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης δυναμώνοντας τον αγώνα και ενισχύοντας τα μπλόκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.