6.2.14

Να λυθεί το θέμα με τους τίτλους ιδιοκτησίας στον ορεινό όγκο Ροδόπης ζητά ο Χατζηοσμάν

Με νέα ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, επανέφερε στη Βουλή το πρόβλημα ανυπαρξίας τίτλων ιδιοκτησίας στον ορεινό όγκο της Ροδόπης. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.
«Με την παρούσα επανέρχομαι σε παλαιότερο ερώτημα που έθεσα (αρ. πρωτ. 3973/20-11-2013) αναφορικά με το μείζον πρόβλημα ανυπαρξίας τίτλων ιδιοκτησίας στον ορεινό όγκο της Ροδόπης. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση και μοναδική σε όλη την επικράτεια. Ως τέτοια πρέπει να εξετασθεί. Η έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας αφορά το σύνολο του ορεινού όγκου της Ροδόπης και περιλαμβάνει τίτλους σε οικίες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν επέλεξαν, αλλά εξαναγκάστηκαν σε μη έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας με αρνητικές επιπτώσεις για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Οι απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων (αρ. πρωτ. 370/18.12.2013, αρ. πρωτ. Δ10Α 1013310/7104 ΕΞ 2014/21.01.2014)  δεν αγγίζουν την ουσία του προβλήματος και φανερώνουν άγνοια του ιστορικού της συγκεκριμένης υπόθεσης, στοιχείο απαραίτητο για την επίλυσή του. Στην περίπτωση του ορεινού όγκου της Ροδόπης πρέπει να υπάρξει πολιτική παρέμβαση και να δοθεί οριστική λύση, προϊόν θετικής πολιτικής βούλησης. Βάσει των παραπάνω ερωτώνται οι υπουργοί:
Προτίθενται να παρέμβουν και να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα ανυπαρξίας τίτλων ιδιοκτησίας στο σύνολο του ορεινού όγκου στη Ροδόπη λαμβάνοντας υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν μοναδική ανά την επικράτεια περίπτωση;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.