17.2.14

Επιστολή βουλευτών Θράκης της ΝΔ στον πρωθυπουργό για την ευλογιά

Οι βουλευτές της Θράκης Αλέξανδρος Κοντός (Ξάνθης), Ευριπίδης Στυλιανίδης (Ροδόπης) και Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος (Έβρου), με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ζήτησαν την παρέμβασή του ώστε να στηριχθούν άμεσα και με δίκαιο τρόπο οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, που έχουν υποστεί σοβαρό οικονομικό πλήγμα από τη νόσο της ευλογιάς των αιγοπροβάτων. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
«Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Αναγκαζόμαστε να σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή, προκειμένου να ζητήσουμε την προσωπική σας παρέμβασή για ένα μείζον οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα της Θράκης, για το οποίο οι αρμόδιοι Υπουργοί έως τώρα αδυνατούν να δώσουν λύση.  Από τον Οκτώβριο του 2013 στη Θράκη εμφανίστηκε η νόσος της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, με αποτέλεσμα οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να προχωρήσουν στη μαζική θανάτωση χιλιάδων ζώων και στον προληπτικό εγκλεισμό μεγάλου μέρους του ζωικού κεφαλαίου της περιοχής.
Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους της Θράκης, καθώς μικρό μόνο ποσοστό από αυτούς που επλήγησαν έχουν μέχρι σήμερα αποζημιωθεί και μάλιστα με ποσά μικρότερα από τα υποσχεθέντα, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί σειρά διαβεβαιώσεων για ταχεία και πλήρη αποζημίωση τους.  Αποτέλεσμα της μέχρι τώρα αντιμετώπισης της κατάστασης είναι εκείνοι των οποίων τα ζώα θανατώθηκαν να αδυνατούν να αναπληρώσουν το ζωϊκό τους κεφάλαιο και κατά συνέπεια να έχουν μηδενικό εισόδημα και σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Το μεγαλύτερο μέρος  των υπολοίπων, που υποχρεώθηκαν σε προληπτικό εγκλεισμό των ζώων τους, εξαιτίας αδυναμίας τους να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην αγορά των απαραίτητων ζωοτροφών, αναγκάζονται να πωλούν τα ζώα τους σε εξευτελιστικές τιμές και υφίστανται δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους. Μάλιστα,  αρκετοί κτηνοτρόφοι οδηγήθηκαν με σοβαρά ιατρικά προβλήματα, όπως καρδιακά νοσήματα, στα νοσοκομεία της περιοχής και οι διαμαρτυρίες στη Θράκη, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συνεχώς - και δικαίως - διογκώνονται. Κατόπιν τούτων, σας παρακαλούμε να παρέμβετε στους συναρμόδιους Υπουργούς έτσι ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα το ταχύτερο δυνατόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.