3.2.14

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης στον ΕΟΠΥΥ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον περιφερειακό σύμβουλο Τάκη Χαρίτο, τον συντονιστή της ΝΕ Σταμάτη Σακελλίωνα και τα μέλη της Αλέκο Σπανό και Νίκο Ρουκουνάκη επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου τον ΕΟΠΥΥ και συζήτησαν με στελέχη του τα μεγάλα προβλήματα στον χώρο της υγείας.
Η διάλυση του ΕΟΠΥΥ βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης μια διάλυση που οφείλεται στις μνημονιακές πολιτικές που ακολουθούνται στον χώρο αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως ειπώθηκε είναι ότι οι γιατροί σήμερα του ΕΟΠΥΥ δεν μπορούν να προγραμματίσουν μακροπρόθεσμα την δουλειά τους γιατί ενδέχεται σε λίγες ημέρες να μην βρίσκονται στην θέση τους, πράγμα που ουσιαστικά στρέφεται εναντίον των ασθενών. Η διάλυση του ΕΟΠΥΥ ουσιαστικά στρέφεται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας, των ίδιων των πολιτών.
Από την μεριά τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι για την κυβέρνηση της Αριστεράς  η διασφάλιση της πρόσβασης του πληθυσμού στις δομές της υγείας αποτελεί πρώτιστο καθήκον. Σε μια εποχή που υπάρχουν ήδη 3.000.000 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που οδηγήθηκαν εκεί λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης η ανάταξη του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας είναι κορυφαία επιλογή για να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή.
Όσον αφορά στην περιοχή μας η διάλυση του ΕΟΠΥΥ θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τόσο το νοσοκομείο όσο και τα κέντρα υγείας. Άλλωστε όπως ειπώθηκε από τους εργαζόμενους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ είμαστε ήδη στο χείλος του γκρεμού. Αυτή η πορεία προς τον γκρεμό η ίδια η κοινωνία θα την σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.