3.2.14

Νέο βελτιωμένο τιμολόγιο αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για την ΕΒΖ

Μαραθώνια ήταν η συνάντηση τευτλοκαλλιεργητών και εργαζομένων της ΕΒΖ στο υπουργείο Οικονομικών, με θέμα τις τιμές για την παραγωγή ζάχαρης για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, θέμα που ουσιαστικά αφορά στη συνέχιση ή στη οριστική κατάρρευση της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα, στη συνέχιση ή μη της παραγωγικής λειτουργίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.
Στη συνάντηση από πλευράς ΥΠΟΙΚ προήδρευσε ο αναπληρωτής Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ στο πρώτο μέρος της πολύωρης συνάντησης μετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, βουλευτές των νομών στους οποίους βρίσκονται τα εργοστάσια της ΕΒΖ, οι Περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άρης Γιαννακίδης και από πλευράς της Διοίκησης της εταιρείας, ήταν ο πρόεδρος Ηλίας Μπέτσης, ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπρος Χαραλάμπους και το μέλος ΔΣ Γεώργιος Μελέτης.
Από τη συνάντηση, στην οποία μετείχε και ο ειδικός εκκαθαριστής της ΕΒΖ κ. Μαράντος, προέκυψαν δύο έστω σχετικές και πιθανόν πρόσκαιρες επιτυχίες:
Aφενός σε πολιτικό επίπεδο, δια στόματος Σταϊκούρα, τονίσθηκε ότι θα πρέπει και η κυβέρνηση να δει πως μπορεί να στηρίξει την ΕΒΖ, εκτός από τις προσπάθειες που κάνει η διοίκηση της εταιρείας. Μάλιστα, αυτή είναι, όπως είπε ο κ. Μαράντος, η επιδίωξη και του εκκαθαριστή που έχει την ευθύνη του διαγωνισμού πώλησης του 82,33% της ΕΒΖ. Προσπάθεια που ούτε αυτή τη φορά, όπως εκτιμούν οι καλά γνωρίζοντες, δεν πρόκειται να καταλήξει θετικά.
Αφετέρου, οι καλλιεργητές και εργαζόμενοι πήραν τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει βελτίωση του τιμολογίου για τη φετινή περίοδο, αν και δεν θα είναι αυτή που ζητούν αγρότες και εργαζόμενοι. Να σημειωθεί ότι το αίτημα των καλλιεργητών ήταν να δοθούν οι περυσινές τιμές και φέτος. Το νέο βελτιωμένο τιμολόγιο θα ανακοινωθεί μέχρι τη Δευτέρα, πιθανώς και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Σε ότι αφορά στο διαγωνισμό πώλησης της ΕΒΖ, αναφέρθηκε ότι οι δύο ενδιαφερόμενοι που κατέθεσαν προσφορές είναι το fund, Υοrk Capital και η ζαχαροβιομηχανία Sunoco.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.