12.2.14

Μαθητές «ανέκριναν» το Δήμαρχο Δράμας για την ανακύκλωση

Στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος της ευέλικτης ζώνης οι μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφτηκαν την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου το Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη.
Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τους μικρούς μαθητές στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και τους έδωσε τη δυνατότητα να τον «ανακρίνουν» σε θέματα που αφορούν την ανακύκλωση και την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων. Οι μαθητές, μέσα από μία ανοικτή διαδικασία άμεσου διαλόγου με τον Δήμαρχο Δράμας είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν χρήσιμες γνώσεις, να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, κατανοώντας την αξία καινοτόμων συλλογικών δράσεων, που αφορούν την καθημερινότητα και το περιβάλλον που μας φιλοξενεί.
Από τη συνάντηση αυτή αλλά και γενικότερα από το πρόγραμμα ενημέρωσης για την ανακύκλωση που αναπτύσσει ο Δήμος Δράμας σε συνεργασία με την εκπαιδευτική, κοινότητα καταδεικνύεται η σημασία της εκπαίδευσης των παιδιών σε περιβαλλοντικά θέματα. Ειδικότερα μέσα από τέτοιες διαδικασίες, έννοιες όπως και αυτή της ανακύκλωσης, γίνονται ακόμη πιο εύληπτες από τα παιδιά τα οποία κατανοούν και στη συνέχεια υιοθετούν αξίες ζωής που αλλάζουν προς το καλύτερο την κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.