21.1.14

#free_sakkas Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κώστας Σακκάς

Ελεύθερος με την επιβολή των ήδη ισχυόντων περιοριστικών όρων και επιβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ, αφέθηκε, μετά την απολογία του στον εφέτη ειδικό ανακριτή υποθέσεων τρομοκρατίας, ο Κώστας Σακκάς, κατηγορούμενος στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Με τη σύμφωνο γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο Κώστας Σακκάς αφέθηκε ελεύθερος και εξακολουθούν να είναι σε ισχύ οι περιοριστικοί όροι που ήδη του είχαν επιβληθεί. Οι όροι προβλέπουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρέωση εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, υποχρεωτική διανυκτέρευση στην κατοικία που δήλωσε.
Σε απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή ο κατηγορούμενος, επαναλαμβάνει ότι αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται και τονίζει ότι δεν έχει καμία συμμετοχή στην οργάνωση. Ο Κώστας Σακκάς υπογραμμίζει ακόμη ότι τα επίμαχα δακτυλικά αποτυπώματα που τον έφεραν και πάλι ενώπιον του ανακριτή αφορούν ευρήματα σε δύο σακούλες πολυκαταστήματος τα οποία ανακαλύφθηκαν πέντε χρόνια μετά τις κατασχέσεις από το επίμαχο διαμέρισμα. Τέλος αναφέρει ότι έχει προσφύγει στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η υπόθεση εκκρεμεί.
Έξω από τα δικαστήρια, στην οδό Λουκάρεως, είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλέγγυων στον Σακκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.