16.1.14

Συμμετοχή των Δήμων Σαμοθράκης και Τοπείρου στο έργο ENERGEIA

Εγκρίθηκε η υλοποίηση του έργου με τίτλο ENERGEIA «Fostering the use of low temperature geothermal sources through the development of operational exploitation guidelines and green energy solutions of enterprising» στο πλαίσιο του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας Βουλγαρίας 2007-2013.
Στο έργο συμμετέχει από την Περιφέρεια, οι Δήμοι Σαμοθράκης και Τοπείρου Ξάνθης, ως εταίροι ενώ το σχήμα αποτελείται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Τηλεμετρίας και Τηλεπισκόπησης Σχολής Γεωπονίας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από τη Βουλγαρική πλευρά συμμετέχουν το Υπουργείο Οικονομίας Ενέργειας και Τουρισμού, ο Δήμος Simitli και ο Δήμος Mineralni Bani με επικεφαλή εταίρο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης-Δ/νση Υδάτων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου για τον Δήμο Σαμοθράκης είναι 167.000,00 ενώ το σύνολο του έργου ανέρχεται στα 3.353.535,04 ευρώ. Η χρηματοδότησης προέρχεται κατά 85% από  ευρωπαϊκούς πόρους και συγκεκριμένα από το ΕΤΠΑ και κατά 15% από εθνικούς πόρους. Διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι  22 μήνες με έναρξη τις 23/10/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.