29.1.14

Κάλεσμα Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο Κέντρο Κράτησης Κομοτηνής

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου δύο 19χρονοι Τυνήσιοι, κρατούμενοι του Κέντρου Κράτησης Κομοτηνής, τραυματίσθηκαν, όταν στην προσπάθειά τους να κατέβουν από τη σκεπή όπου είχαν ανεβεί για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες κράτησης  έπεσαν από ύψος 4 μέτρων. Η κίνησή τους αυτή δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία κραυγή απελπισίας απέναντι στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, στην απάνθρωπη μεταχείρισή τους και στον αναίτιο εγκλεισμό τους.
Λίγες μέρες πριν η τραγωδία στο Φαρμακονήσι και η δολοφονία 12 ανθρώπων από πλευράς κράτους δεν συνιστά ούτε μεμονωμένο περιστατικό, ούτε τυχαίο γεγονός. Η βάρβαρη αντιμεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζεται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Ε.Ε., όπως αποτυπώνεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στις συνθήκες που επικρατούν σε αυτά(μη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και κάλυψης στοιχειωδών αναγκών), στις παράνομες επαναπροωθήσεις αποδεικνύει ότι το Φαρμακονήσι ήταν έγκλημα με ηθικό αυτουργό το κράτος.
Αν για αυτούς που μας κυβερνούν οι ζωές αυτές δεν έχουν καμιά αξία, τότε πρέπει να είναι σαφές ότι για μας, τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας, αυτές οι ζωές είναι κομμάτι της δικής μας. Το ρατσιστικό παραλήρημα του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μας θυμίζει ότι οι πνιγμοί στο Αιγαίο είναι εικόνα από το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Στο Φαρμακονήσι δε δολοφονήθηκαν κάποιοι «λαθρομετανάστες», αλλά η αξιοπρέπεια όλων όσοι συντασσόμαστε και παλεύουμε για έναν κόσμο δημοκρατίας, ισότητας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.
Διότι δεν θα μπορέσουμε πραγματικά να φτιάξουμε έναν τέτοιο κόσμο, όσο θα θυσιάζονται ζωές στα σύνορα, όσο θα τσουβαλιάζονται άνθρωποι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όσο η ακροδεξιά κυβέρνηση και η Χρυσή Αυγή θα κάνουν πολιτική στα ερείπια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Ως ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις πολιτικές θεσμικού ρατσισμού και στην υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας από την κυβέρνηση Σαμαρά αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο ανοιχτό που θα μας χωρά όλους και όλες. Καλούμαστε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Διεκδικούμε:
  • κατάργηση του Δουβλίνο 2
  • παροχή πολιτικού ασύλου στους πολιτικούς πρόσφυγες
  • νομιμοποίηση όλων των μεταναστών
  • ιθαγένεια στα παιδιά που γεννήθηκαν και ζουν στην Ελλάδα
  • κατάργηση FRONTEX
  • νομιμοποίηση των επιζησάντων μεταναστών από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι
  • κατάργηση όλων των στρατοπέδων συγκέντρωσης
Με το όραμα μιας κοινωνίας όπου δεν θα έχει θέση ο ρατσισμός και η κάθε μορφή καταπίεσης καλούμε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι, πολίτες,  οργανώσεις, φορείς και σωματεία σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κέντρο κράτησης Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.