29.1.14

Γιατί καθυστερεί η υπογραφή της ΚΥΑ για την αντιμετώπιση αυθαίρετης δόμησης στη Θράκη

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ιωάννη Μανιάτη, με θέμα την καθυστέρηση υπογραφής Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης στη Θράκη. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.
«Με την παρούσα ερώτηση επανέρχομαι στο πρόβλημα αδυναμίας εφαρμογής του Ν. 4178/2013 (ΦΕΚ 174/Α, «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις») στην περιοχή της Θράκης λόγω μη υπογραφής ΚΥΑ όπως ορίζει η παρ. 3 του αρ. 17. Το πρόβλημα έχει πλέον λάβει μείζονες διαστάσεις αν αναλογιστούμε ότι ο Νόμος 4178 δημοσιεύτηκε αρχές Αυγούστου 2013 και τους τελευταίους πέντε μήνες παραμένει ανεφάρμοστος στην περιοχή της Θράκης με συνέπειες που επιβαρύνουν τόσο τους ιδιοκτήτες των οικιών, όσο και την πολιτεία η οποία με την ολιγωρία της συντηρεί ουσιαστικά το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης.
Σε ερώτηση που κατέθεσα (αρ. πρωτ. 3306/31.10.2013) έλαβα την ενημέρωση του συναρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών (αρ. πρωτ. 2313/25.11.2013) ότι η εν λόγω ΚΥΑ υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών και έκτοτε, εκκρεμεί η δική σας υπογραφή. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι οι πολίτες της χώρας μας αδυνατούν να εφαρμόσουν έναν νόμο για τον οποίο δουλέψαμε όλοι σκληρά, λόγω αμέλειας του πλέον αρμόδιου Υπουργείου. Βάσει των παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός:
  • Για ποιο λόγο δεν υπέγραψε μέχρι σήμερα την σχετική ΚΥΑ όπως ορίζει η παρ. 3 του αρ. 17 του Ν. 4178/2013 από τη στιγμή μάλιστα που ο έτερος Υπουργός Εσωτερικών έχει ήδη υπογράψει από τον περασμένο Νοέμβριο;
  • Πότε αναμένεται να υπογράψει την σχετική ΚΥΑ για να δώσει τη δυνατότητα και στους κατοίκους της Θράκης να αξιοποιήσουν τις διατάξεις του νόμου 4178;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.