14.1.14

Ξεκινά το έργο διαπλάτυνσης του διαύλου στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Υπογράφηκε και ξεκινά το σημαντικό έργο για την εκβάθυνση της λιμενολεκάνης καθώς και την εκσκαφή του διαύλου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.  Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής που θα επιτρέπει την είσοδο μεγαλύτερων πλοίων στο λιμάνι που σήμερα είναι από δυσχερής ως αδύνατη.
Το έργο υπογράφηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2013 και η διάρκεια υλοποίησης των έργων είναι 20 μήνες. Αν δεν υπάρξουν προβλήματα το έργο θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2015. Ανάδοχος είναι η Κοινοπραξία Χ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ-ΕΤΕΘ ΑΕ με ποσοστό έκπτωση 10,16%. Να θυμίσουμε πως η δημοπράτηση έγινε στις 5 Μαρτίου 2013 και χρειάστηκαν 9 μήνες για να φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης.
Φορέας Υλοποίησης είναι το Υπουργείο Υποδομών και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων ΓΔΣΕ / Διεύθυνση Λιμενικών Έργων και Έργων Αεροδρομίων.  Το έργο θα ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Προσπελασιμότητας. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 21.900.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ). Με την ολοκλήρωση του το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα μπορέσει να ανεβάσει σημαντικά τους ρυθμούς υποδοχής πλοίων αλλά και την είσοδο μεγαλύτερων πλοίων, ειδικά στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Τα έργα που περιλαμβάνονται είναι:
Εργασίες εκσκαφής πυθμένα θαλάσσης που περιλαμβάνουν:
  • Ολοκλήρωση των βυθοκορήσεων εκβάθυνσης της εξωτερικής (ανατολικής) λιμενολεκάνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης
  • Ολοκλήρωση των βυθοκορήσεων διάνοιξης διαύλου προσέγγισης στον λιμένα
Το έργο πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ  μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ενίσχυσης της Προσπελασιμότητας. Η έγκριση της πίστωσης του ποσού για το έργο είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών εδώ και 10 μέρες. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως είναι το δεύτερο λιμενικό έργο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μετά από αυτό του λιμανιού της Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.