9.1.14

Πρωτοβουλία Στυλιανίδη για το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων ομογενών

Πρωτοβουλία μαζί με άλλους δύο βουλευτές της ΝΔ από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, Δερμεντζόπουλο (Έβρου) και Κυριαζίδη (Δράμα), πήρε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για το επίδομα των ανασφάλιστων ομογενών, που λάμβαναν μέσω ΟΓΑ οι παλιννοστούντες Πόντιοι και οι υπερήλικες Βορειοηπειρώτες.
Η ερώτηση, που υπογράφεται από συνολικά 12 βουλευτές, κατατέθηκε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία. Σε σχετική δήλωση  ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, τόνισε:
«Η “Ελληνική Πολιτεία” πριν χρόνια κάλεσε τους συμπατριώτες μας, εγκαταλείποντας λόγω δύσκολων καταστάσεων  τις πατρογονικές τους εστίες, να εγκατασταθούν  στην Ελλάδα. Οι παλιννοστούντες Πόντιοι με την παρουσία τους εδώ, ενίσχυσαν δημογραφικά τη Θράκη και τη Ροδόπη και συνέβαλαν στην αναπτυξιακή τους προσπάθεια. Επενδύθηκαν εκατομμύρια ανά οικογένεια γι’ αυτό το σκοπό. Η κρίση και η ανεργία που έπληξαν τον τόπο μας, έγιναν αιτία μεγάλο μέρος του νεώτερου πληθυσμού να ξαναξενιτευτεί  σε Ρωσία, Ευρώπη και Κύπρο.
Η άδικη απόφαση που πάρθηκε για κατάργηση του κοινωνικού επιδόματος μέσω ΟΓΑ στους υπερήλικες, δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα και οδηγεί στον εκ νέου ξεριζωμό και των υπερηλίκων ομογενών της περιοχής μας, πλήττοντας έτσι  και τη δημογραφική ισορροπία του νομού Ροδόπης. Μαζί με τους συναδέλφους μου, που όλοι κατάγονται από ευαίσθητες περιοχές, απαιτήσαμε από την Κυβέρνηση την αποκατάσταση της αδικίας με τη συνέχιση καταβολής του κοινωνικού επιδόματος. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει ανταπόκριση σε αυτό το τόσο κρίσιμο κοινωνικά και εθνικά θέμα. Εμείς, θα επιμείνουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.