22.1.14

Το παράδειγμα της Ποταμιάς Θάσου για τον ρατσισμό

Μιαν πρόσφατη ιστορία από το χωριό της Θάσου, την Ποταμιά, διάλεξε να διηγηθεί ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνογράφος Γιάννης Κόκκος σε εκδήλωση καλλιτεχνών που έγινε πρόσφατα στο Παρίσι. Σκοπός της συνάντησης των καλλιτεχνών, να καταγγείλει τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον της αφρικανικής καταγωγής υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Ολάντ.
Μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση, περιέγραψε το πώς οι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού έδιωξαν όσους ετοίμαζαν συσσίτια μόνο για ντόπιους και κατέληξε καταγγέλλοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία, αντίθετα από τους κατοίκους της Θάσου, «δεν συνειδητοποιεί πόσο σημαντικότερο είναι να πολεμήσει τα “μαύρα κινήματα” που θρέφει στους κόλπους της και τα οποία αναπτύσσονται λόγω των οικονομικών της δογμάτων από το να ρυθμίζει τον τρόπο πιστοποίησης της σαρδέλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.