20.1.14

Η ποινικοποίηση των αγώνων κατά των Χρυσωρυχείων θέμα εκδήλωση στην Κομοτηνή

Η Διανομαρχιακή Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού διοργανώνει την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 στην Κομοτηνή εκδήλωση με θέμα «Ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στην μεταλλουργία χρυσού».
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 18: 30 στο Πολιτιστικό Κύταρρο (ΡΕΞ) και ομιλητές θα είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο Γιώργος Κυρίτσης, δικηγόρος διωκόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής και ο Τόλης Παπαγεωργίου από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.
Το 2013, ήταν η χρονιά κατά την οποία, οι αγώνες των κατοίκων της Χαλκιδικής για τη διαφύλαξη της περιοχής τους από την υποβάθμιση όλων των παραγωγικών τομέων που επιφέρει η μεταλλουργία χρυσού   χαρακτηρίστηκαν:
  • από την πρωτοφανή βιαιότητα των δυνάμεων καταστολής με ανεξέλεγκτες προσαγωγές και ανακρίσεις (ακόμη και ανήλικων μαθητών)
  • από τη δημιουργία τράπεζας γενετικού υλικού, για την ταυτοποίηση υπόπτων
  • από τη βάρβαρη εισβολή σε σπίτια και σχολεία της περιοχής
Στόχος τους ήταν και παραμένει, η κατατρομοκράτηση των κατοίκων προκειμένου να μην εμποδίζουν τα καναδικά συμφέροντα να «ληστέψουν» τον πατρογονικό τόπο, με την αγαστή φυσικά συνεργασία των καθεστωτικών ΜΜΕ. Με τις ενέργειες αυτές εδραιώνεται ουσιαστικά η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων στην Ελλάδα. Μια ποινικοποίηση η οποία εδραιώνεται στοχοποιώντας άτομα που συμμετέχουν σε αγώνες, και αφήνοντας να αιωρούνται πάνω από τους κατοίκους, κατηγορίες κακουργηματικού η πλημμεληματικού χαρακτήρα σαν μια διαρκή απειλή αποτροπής.
Οι βαριές κατηγορίες όμως, δεν πτόησαν τους Χαλκιδιώτες. Αντίθετα, έγιναν το ερέθισμα για νέες μαζικές κινητοποιήσεις και ένα ακόμη μεγαλύτερο κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης πανελλαδικά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.