22.1.14

Το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας πάει ... Ξάνθη

Επί τέσσερις ημέρες, από τις 24 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, σε συνεργασία με την κινηματογραφική λέσχη της Φιλοπροόδου Ένωσης Ξάνθης, θα προβάλλει τις βραβευμένες του ταινίες στην πόλη της Θράκης.
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή θα προβληθούν οι εξής ταινίες: «Dead End» της Τώνιας Μισιαλή, «Νικολέτα» της Σόνια Λίζα Κέντερμαν, «PIETA» του Αλέξανδρου Τσαντίλα, «Γεννήτρια» της Νικολέτας Λεούση και «Εθελοντές» του Θοδωρή Βουρνά. Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου θα προβληθούν: «Δεν είμαι τώρα εδώ» των Ζήση Κοκκινίδη και Ιωάννη Παπασπύρου, «Σκιαμαχία» του Ντίνου Γρηγορίου, «Travel Express» της Νατάσας Ξυδή, «Στο κατώφλι» της Αναστασίας Κρατίδη, «Μαθήματα οδήγησης» του Βασίλη Καλαμάκη. Τέλος, τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις εξής ταινίες: «Memory Reloaded» των Πάνου Παππά και Δέσποινας Χαραλάμπους, «Συνθήκη 10/60» του Ακη Πολύζου, «Counting Happiness» της Βενετίας Ευριπιώτου, «Αννα» του Σπύρου Χαραλάμπους και «Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου. Ώρα έναρξης: 21.00.
«Εκτός της μεγάλης απήχησης του φεστιβάλ στο διεθνές κινηματογραφικό τοπίο, στην Ελλάδα παρατηρείται μια συνεχιζόμενη έκρηξη παραγωγής, που κυρίως προέρχεται από την ανεξάρτητη παραγωγή», επισημαίνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Αντώνης Παπαδόπουλος, και συνεχίζει: «Τριάντα έξι χρόνια εθνικού και 19 διεθνούς φεστιβάλ κατέδειξαν ότι η Δράμα κέρδισε την αξιοπρέπεια, τη φερεγγυότητα, τη διεθνή αναγνώριση».
Σ’ ότι αφορά την Κινηματογραφική Λέσχη Ξάνθης, πρόκειται για μία από τις παλαιότερες στην Ελλάδα (1971) με πλούσιο πρόγραμμα σε κινηματογραφικά αφιερώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.