8.1.14

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σαμοθράκης συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε ο Δήμος

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις του δημοτικού συμβουλίου στο νησί και την επικειμένη ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ στις 10 Ιανουαρίου 2014 η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Σαμοθράκης συμμετέχει σ’ αυτές, γιατί αγγίζουν τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών και αναφέρει τα εξής:
Ολόκληρος ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι η μνημονιακή πολιτική και η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας είναι αυτή που οδήγησε τη χώρα, τους εργαζόμενους και μαζί μ’ αυτούς και τους Δήμους στη δεινή σημερινή οικονομική θέση και όχι μόνο.
Ο στραγγαλισμός των Δήμων από την κεντρική κυβέρνηση δεν άργησε να φέρει τα αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα, αυτά που εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουμε εδώ και χρόνια. Χωρίς την  ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και την κατάργηση του Καλλικράτη η πορεία όλων των Δήμων, αλλά και της Σαμοθράκης μας ιδιαίτερα με τα χρόνια και οξυμένα προβλήματα, είναι προδιαγεγραμμένη προς τη συρρίκνωση και το μαρασμό. Σήμερα για τους Δήμους ένας είναι ο δρόμος μία η επιλογή. Η από κοινού με τους δημότες αντίσταση ενάντια στις εντολές του μνημονίου που βάζει ταφόπλακα στη λειτουργία τους.
Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε κανένα «σωτήρα» που με παραγοντισμούς θα ζητήσει από «καλοπροαίρετους» (αλήθεια ποιους;) υπουργούς να «σκύψουν» με κατανόηση στα προβλήματα του νησιού μας, ιδιαίτερα τώρα στην προεκλογική περίοδο … αυτό το έργο το έχουμε όλοι ξαναδεί και γνωρίζουμε καλά πως τελειώνει! Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ η ίδια η κοινωνία του νησιού να αφήσει το δρόμο της αποχής και της ανάθεσης και να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.
Για τον παραπάνω λόγο προτείνουμε τη δημιουργία ανοιχτής επιτροπής αγώνα με συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού αλλά και κάθε ενεργού πολίτη η οποία αφενός να οργανώσει με άμεσο, δημοκρατικό, ενωτικό και μαχητικό τρόπο την αντίσταση στην υποβάθμιση του νησιού μας και αφετέρου να αναδείξει με κοινωνική συναίνεση ένα ιεραρχημένο διεκδικητικό πλαίσιο στην προοπτική της διοικητικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης του Δήμου μας. Στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ Σαμοθράκης θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.