14.1.14

Στην βουλή τα προβλήματα του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας – Μάκαζα

Ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς, κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ για τα προβλήματα λειτουργίας του συνοριακού σταθμού Ελλάδας – Βουλγαρίας στην περιοχή Νυμφαίας Ροδόπης. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Ο συνοριακός σταθμός Νυμφαίας που βρίσκεται στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα έχει ήδη συμπληρώσει τέσσερις μήνες λειτουργίας. Ένα μεγάλο έργο που βασίστηκε σε κοινοτικά κονδύλια και που καθυστέρησε αρκετά το ξεκίνημα της λειτουργίας του. Δυστυχώς όμως το ξεκίνημα αυτό συνοδεύτηκε από πολλά προβλήματα τα οποία δεν έχουν λυθεί ακόμη. Αναλυτικότερα:
  • Δεν υπάρχει τηλεφωνική σύνδεση του ΟΤΕ.
  • Δεν μπορεί να γίνει έλεγχος των διαβατηρίων μέσω της βάσης δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι οι πολίτες – κάτοχοι διαβατηρίων εκτός Ε.Ε. υφίστανται πολύωρη ταλαιπωρία αναμονής.
  • Οι επικοινωνίες καλύπτονται με καρτοκινητά που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς κι αυτά με περιορισμένο χρόνο ομιλίας.
  • Απουσιάζει βασική υλικοτεχνική υποδομή όπως στέγαστρο, επαρκής φωτισμός  και θέρμανση.
  • Τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα επίσης που χρησιμοποιούνται είναι παλαιά και σε κακή κατάσταση και δεν πληρούν τους όρους που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη εργασία.
  • Ο αριθμός  των αστυνομικών υπαλλήλων που απασχολείται στον σταθμό κρίνεται ανεπαρκής καθώς αδυνατεί να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά στις δεδομένες ανάγκες.
Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:
1.      Τι πρόκειται να πράξουν προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και οι ελλείψεις των συγκεκριμένων υλικοτεχνικών υποδομών;
2.      Θα επανδρωθεί ο συνοριακός σταθμός με επαρκές προσωπικό αστυνομικών υπαλλήλων ώστε οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται ταχύτερα και ασφαλέστερα και πότε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.