9.1.14

Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Δράμας στον Άρη Γιαννακίδη

Σε συνέχεια της δημόσιας τοποθέτησης του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος δήλωσε μέσω συνέντευξης σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό πως ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη «Κοινωνική Συμμαχία» στις επερχόμενες εκλογές, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας δήλωσε:
«Σε όλο το διάστημα της  μέχρι σήμερα θητείας μας, μέσα στα συλλογικά όργανα, στα διάφορα φόρα, δημόσια στα μέσα ενημέρωσης αρθρώναμε ξεκάθαρα τον λόγο μας. «Λόγος» για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος,  την λειτουργία των θεσμών, την υπηρέτηση των πολιτών και της κοινωνίας.
«Λόγος»  μας όσον αφορά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό, ήταν και  είναι η εμμονή μας  στον Δημοκρατικό προγραμματισμό και στη διαβούλευση με την θεσμική κοινωνία, στην βάση  πάντα των αρχών μας για Περιφερειακή συνείδηση, ισόρροπη ανάπτυξη και άρση των ενδοπεριφερειακών  ανισοτήτων. «Λόγος» μας όσον αφορά τη Δράμα είναι η προσπάθεια  μας να ξεφύγει από την καταδίκη της υπανάπτυξης, την διαχρονική αδικία, να κατακτήσει τελικά ισότιμη με τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες αντιμετώπιση και θέση.
Και αλλοίμονο, ενώ αυτός ο λόγος ήταν και προεκλογική μας δέσμευση, αυτόν τον λόγο διατυμπάνιζε και μετά συνεχώς,  με στεντόρεια και γλαφυρή φωνή, ο κ. Γιαννακίδης, στην πράξη τον καταπατεί με την περίπτωση του Νοσοκομείου Κομοτηνής  ορθώνοντας τον «αντίθετο λόγο» ως αντίλογο.
Ο κ. Γιαννακίδης κόντρα στους καιρούς και στις ανάγκες της κοινωνίας της Περιφέρειας, ανακοίνωσε την 19-10-13, μαζί με τον βουλευτή ΝΔ Ροδόπης κ. Στυλιανίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης και τον διοικητή του τοπικού Νοσοκομείου, την ένταξη στο ΕΣΠΑ του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής και την χρηματοδότηση του με 66,8 εκατομμύρια ευρώ  από το ΠΕΠ 2014-2020. Προκαταλαμβάνοντας και προσβάλλοντας όλα τα συλλογικά όργανα, τη δημοκρατία και τους θεσμούς, ο κ. Γιαννακίδης λειτούργησε στην περίπτωση αυτή ως Νομάρχης Ροδόπης και όχι ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
Χρειάστηκαν να περάσουν πάνω από δύο μήνες, να προκαλέσουμε μία αναβολή συζήτησης του θέματος στη συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου την 13-11-13, για να πετύχει με οριακή απαρτία, δυστυχώς και με τη συμμετοχή 3 από τους 9 περιφερειακούς συμβούλους της Δράμας, την θετική απόφαση του Συμβουλίου στην Χριστουγεννιάτικη συνεδρίαση την 27-12-13. Η συγκεκριμένη πρωθύστερη, αποσπασματική και μονομερής υπέρ της Ροδόπης απόφαση είναι ενάντια στα συμφέροντα της Περιφέρειας και της Δράμας. Μια τέτοια απόφαση  δεν ήταν δυνατόν να την αποδεχτούμε. Σε αυτήν την απόφαση θα αντιταχτούμε…
Με τον κ. Γιαννακίδη πορευτήκαμε «εκ κομματικής επιλογής», μέσω της οποίας ορίστηκε επικεφαλής. Στα τρία χρόνια λειτουργίας ο σχηματισμός μας δεν μετεξελίχτηκε σε παράταξη και ο ίδιος δεν καταξιώθηκε ως αρχηγός. Απόδειξη τούτου ότι πριν από 15 μέρες δημοσίως στη Δράμα δήλωνε ότι δεν γνωρίζει αν θα είναι υποψήφιος. Οι πραγματικοί αρχηγοί όμως, οι υπαρκτές παρατάξεις, τραβούν μπροστά  χωρίς να περιμένουν κομματικά ή συγκυβερνησιακά δεκανίκια.
Φυσικά δεν θα είμαστε πλέον μαζί. Μόνο που αυτό δεν το αποφάσισε ο κ. Γιαννακίδης. Το «επέλεξα» εγώ, εμμένοντας μέχρι τελευταία στιγμή στις αρχές μου, στην περιφερειακή μου συνείδηση και στην αγάπη μου για την Δράμα».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος9/1/14 21:32

    Ποτέ δεν λειτούργησε σαν περιφερειάρχης για κανέναν νομό ούτε για τον δικό του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.