8.1.14

Με 3.000 ευρώ στην Αλεξανδρούπολη έπαιρνες δίπλωμα οδήγησης

Ομάδα, που προέβαινε στην έκδοση πλαστών αδειών ικανότητας οδήγησης εξαρθρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη από τις αστυνομικές αρχές.
Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 24, 34 ετών και μία γυναίκα 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα –κατά περίπτωση– για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και πλαστογραφία. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί και διεξάγονται έρευνες για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Ειδικότερα, από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες προέβαιναν στην έκδοση πλαστών αδειών ικανότητας οδήγησης, αποσπώντας παράνομα χρηματικά ποσά, από 3.000 έως 4.500 ευρώ.
Συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας, μετά από επικοινωνία που είχαν με τους ενδιαφερόμενους, τους υπόσχονταν την έκδοση γνήσιας άδειας ικανότητας οδήγησης. Ακολούθως, η 24χρονη, καθ’ υπόδειξη του 34χρονου, ερχόταν σε επαφή με αυτούς σε προκαθορισμένο ραντεβού και τους αποσπούσε το προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τους. Στη συνέχεια, τα παρέδιδε στον 24χρονο, ο οποίος με τη σειρά του ερχόταν σε επικοινωνία με τον αλλοδαπό δράστη, προκειμένου να εκδώσει την πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.
Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικός εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος σε προκαθορισμένο ραντεβού, στο οποίο προσήλθε η 24χρονη και παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μαζί με τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του αστυνομικού, προκειμένου να του χορηγήσει μία γνήσια άδεια ικανότητας οδήγησης που είχαν συμφωνήσει. Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίσθηκαν επίσης και συνελήφθησαν και τα άλλα δύο μέλη της ομάδας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.